1
Domaći fudbal

Superliga Srbije

ZVANIČNA ODLUKA: Superliga od 30. maja, poznat i format takmičenja! Finale kupa na stadionu Partizana

Objavljeno: 06.05.20 u 13:55

Zvanična odluka nakon jednočasovnog većanja zajednice Super i Prve lige Srbije jeste da se prvenstvo nastavo 30. maja

Većina od 16 klubova bila je za skraćenje prvenstva i odigravanje preostala četiri kola. Neće se igrati plej-of i plej-aut. Na današnjoj sednici doneta je odluka o nastavku lige. Sezona će se nastaviti mečevima 27. kola Superlige Srbije koji će se igrati 30. maja.

Posle žreba četvrtfinalnih parova, slede tri runde do konačnog pobednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su 3. jun (četvrtfinale), 10. jun (polufinale) i 24. jun (finale),  finalni meč najverovatnije biće odigran na stadionu Partizana. 

Posle izjašnjavanja svih klubova Super lige Srbije, odlučeno je da se u okviru sezone 2019/20 odigraju preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta. Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet (Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak) bilo za odigravanje svih 11 kola. Što se tiče Prve lige Srbije, samo tri kluba (od 16) je glasalo za odigravanje svih 11 kola prvenstva.

 Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije. Kup Srbije igraće se po planu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter