3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

NA HS SKENERU: Ako Terzić i Mrkela prate jedinu ligu u Evropi koja se igra, onda ne bi trebalo da troše vreme u potrazi za levim bekom…

Objavljeno: 30.04.20 u 16:55

Milan Rodić već tri sezone suvereno vlada levom aut linijom zvezdinog tima, ali se rastanak sa crveno-belima približio.

Najveći problem Crvena zvezda i Dejan Stanković imaju na poziciji levog beka. Tu je Milan Rodić, reprezentativac Srbije, ali čovek koji je posle tri godine spreman da se vrati u Evropu i reši egzistenciju. Nema sumnje da će Rodić tokom leta napustiti naš najveći stadion, te se postavlja pitanje ko posle njega…

Potraga za levim bekom traje. Trenutna alternativa za Milana Rodića je mladi Marko Konatar, ali čini se da ovaj mladić koji je zimus vraćen iz Grafičara nije spreman da preuzme ulogu u startnih 11. Prva želja uprave Crvene zvezde bio je reprezentativac Filip Mladenović kom ističe ugovor sa Lehijom, ali on ne želi u Srbiju. Poslednjih dana provejava ime iskusnog fudbalera FCSB-a Marka Momčilovića, ali su navijači protiv toga da se dovede momak koji će u junu napuniti 33 godine.

Tako se potraga trija Terzić-Mrkela-Stanković za levim bekom nastavlja. Teško ga je pronaći, jer bi idealno bilo da to bude domaći fudbale, ali je izbor sužen.

U odsustvu fudbala širom sveta osuđeni smo da gledamo na TV ekranima samo jednu evropsku ligu, reč je o Belorusiji. Ako je gledaju i čelnici Crvene zvezde Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela, onda bi potraga za levim bekom mogla da bude završena.

Naime, dovoljno je bilo da pogledamo tri meča BATE Borisova i vidimo da tim iz grada trakotra u svom timu ima odlično rešenje za Crvenu zvezdu uz levu aut liniju. Reč je o Bojanu Nastiću, reprezentativcu BIH, ali momku sa srpskim papirima. Momku od 25 godina koji se proslavio u Vojvodini, a potom prešao u belgijski Genk. Sada je jedan od najboljih pojedinaca u timu BATE Borisova, a na pet mečeva u Višejšaja ligi upisao je dve asistencije.

Bojan Nastić sjajno igra u defanzivi, a podjednako je opasan ofanzivno. Prodroan, otvara prostor krilima, čvrst i brz. U BATE je stigao kao slobodan igrač iz Belgije, te se postavlja pitanje kako je prošao ispod radara skaut službe Crvene zvezde, koja je već mogla da reši moguć odlazak Milana Rodića. Sada je cena reprezentativca BIH oko 800 hiljada evra, znala je Zvezda da plati i mnogo više za neke promašaje.

A jedno od najvećih je Radživ Van la Para. Razlog zbog kog ponovo pominjemo Holanđanina koji je spakovao kofere jeste prvenstvo Belorusije. Tamo imamo priliku da vidimo prošlog leta i ove zime potencijalno pojačanje Crvene zvezde Igora Ivanovića koji je brzo postao ‘prva violina’ Šahtjora iz Soligorska. Nekoliko mečeva Višejšaja lige bilo je dovoljno da se uverimo da je ovaj Jagodinac za Van la Paru, Memfis Depaj lično!

0
0

3 Komentara

  1. Zvezda je imala idealno resenja za levog beka, a to je bio Terzic koga su prodali bez ikakvog razloga za „sicu“. Konatar je na pripremama odigrao sve bez greske i ne vidim razlog da se sumnja u njega. Pogotovo kad se nastavi prvenstvo, bilo bi mesta za njega taman da se uigra do kraja. Stvrano ne razumem da razmisljaju da prodaju Nikolica i Gavrica, a hoce da dovode Rouza koji ce imati platu vecu nego njih dvojica zajedno. A na mestu stopera i Degenek i Pankov i Milunovic. Erakovic ceka vec 2 godine da zaigra.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ne razumijem zasto se sumnja u mladoga Konatara, odgledao sam svaki pripremni mec i odigrao je fenomenalno svaku utakmicu, brzi i jaci je od Rodica jedino njegovu skok igru nema, mada kao lijevi bek mu to i nemora da bude jacina, fokusirao bih se na njega licno i doveo adekvatno pojacanje iz nase lige koja moze da mu napravi konkurenciju, vidilo je se sta se desi kad se da mladim igracima povjerenja, Nikolic i Gavric ce sigurno biti najtrazeniji igraci ovog ljeta

    0
    0
    Odgovori
  3. Klub iz rupe je pred raspadom-dug je opet 30 mil eura ,plate kasne od decembra a fali jos 10 mil.e za sl.sezonu .Krece rasprodaja i pljacka ali tu je bankomat da sve to pokrije .Dokle bre ?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter