0
Evropske lige

ČIK PLJUNI AKO SMEŠ: FIFA predlaže rigorozne kazne za ‘pljuvače’ na terenu! (VIDEO)

Objavljeno: 28.04.20 u 18:35

Kada se fudbal vrati u živote svih nas, prilično je sigurno da to više neće biti isti sport koji smo gledali i zavoleli pre nego što je svet snašla pandemija korona virusa, zbog koga će najvažnija sporedna stvar na svetu pretrpeti određene izmene.

Jedna od zanimljivosti i novina koja će, kako stvari stoji, biti uvedena kao mera zaštite aktera od zaraze virusom COVID-19, je zabrana pljuvanja na teren.

Poznato je koliko puta igrači pljucnu tu i tamo po terenu, ali ubuduće bi za to mogli da budu sankcionisani!

Prema proceni naučnika, pljuvanje u prazno povećava rizik da zaraze još nekog od aktera na terenu, bilo saigrača ili protivničkog igrača, te će ubuduće sudije obratiti posebnu paćnju na ovu naviku fudbalera, i po potrebi ih opominjati ili kažnjavati kartonima.

Ovo je i preporuka Majkla D’Hjua, šefa medicinskog osoblja FIFA.

– Pljuvanje je uobičajeno ponašanje kod fudbalera, i nije nimalo higijenski. Tako da, kada se fudbal nastavi, mislim da bi to trebalo da to izbegavamo maksimalno. Pitanje je da li će to uopšte biti moguće. Možda da se takvi igrači sakcionišu žutim kartonom. Pljuvanje nije higijsneki, a tako se i virus može širiti. To je takođe jedan od razloga za oprez pre nastavka sezone. Nisam pesimista, ali sam u ovom trenutku skeptičan – rekao je D’Hju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter