0
AdmiralBet ABA Liga

DOKTORKA MILENA MILANOVIĆ ZA HS: Koronavirus slabi u Srbiji, sport je na određeni način oštećen, ali ćemo borbenošću pobediti!

Objavljeno: 25.04.20 u 20:41

Ceo svet je pod ‘katancem’, duže od mesec dana, nije samo stao sport, već je stao i život kakav znamo.

Nema sumnje da će to ostaviti posledice na mnoge od nas, posebno na sportiste koji su navikli da su stalno u pokretu, a za portal HotSport tim povodom govorila je doktorka Milena Milanović, uvaženi psihoterapeut koja je rado viđen gost u srpskim medijima.

Doktorka Milanović ističe da je prisustvo virusa u Srbiji počelo da opada.

– Za sve nas koji pratimo vesti iz dana u dan, epidemiolozi i struka govore da je prisustvo virusa počelo da opada u Srbiji, njegova virulentnost manja je nego proteklog meseca. Povišenjem temperature biće još manja. U narednih mesec dana se može očekivati neki pad koji bi omogućio normalnije funkcionisanje – ističe doktorka Milanović.

Ono što mnoge od nas zanima jeste kada će se život vratiti u normalu.

– To je poprilično apstraktno pitanje, jer je i za same naučnike ova pojava nepoznanica. Samo dešavanje vezano za koronavirus iznenadilo je ceo svet. Moguća je i mutacija virusa, kao i drugi, treći talas. Tako da su prognoze vrlo nezahvalne. Ja sam sigurna da će se nadležne službe potruditi da se u normalu vratimo što pre kada je naše funkcionisanje u pitanju – dodaje Milanovićeva.

Čitaoce HotSporta najviše interesuje kakav uticaj će koronavirus imati po sport i sportiste.

– Svakako će uticati značajno na mnoge sportiste i sport generalno. Već ga je na određeni način oštetilo. U suštini, sport karakteriše borba, ja sam sigurna da ćemo borbenošću svi nastaviti ka onom putu, da postignemo željene rezultate i uspehe. Očekujem da će to biti dobro i pozitivno. FIFA, UEFA i sportski savezi doneće najbolje moguće odluke u konsultaciji sa svim sportskim službama kako niko ne bi bio ugrožen – zaključak je doktorke Milene Milanović.

Kompletan video prilog pogledajte ovde:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koronavirus slabi u Srbiji, Sport je na određeni način oštećen, ali ćemo borbenošću pobediti @drmilenamilanovic

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter