1
Domaći fudbal

NOVI PREDLOG: Prvo Kup Srbije, pa onda…

Objavljeno: 21.04.20 u 19:19

UEFA je danas na video sastanku poručila da se prvenstva nastave krajem maja i početkom juna i završe do sredine ili kraja jula.

Za lige ‘petice’ glavobolje nema. Razlog je taj što njihovi timovi ne moraju da igraj od prvih kola kvlafiakcija za evrokupove. Sa druge strane timovi pre svega iz istočne Evrope mogli bi da dođu do toga da im se spoje dve sezone, pošto bi se prvenstva igrala do sredine ili kraja jula, a evropske kvlafiakcije pojedini klubovi počeli sedam dana kasnije.

To bi moglo da zatekne i klubove Superlige Srbije, te se prave planovi kako timovima koji igraju Evropu dati vremena da malo predahnu i samo treniraju. Čeka se sastanak Zajednice superligaša i prvoligaša Srbije, a to će se dogoditi narednih dana.

Predloga je mnogo, ali skreaćenja liga najverovatnije neće biti. Razlog je borba za opstanak, ali i veoma zanimljiva trka u Prvoj ligi Srbije za ulazak u ‘elitu’. Plan je da se SLS i PLS nastave poslednje nedelje maja, a da sve traje do sredine jula ili bar prvih deset dana sedmog meseca.

HotSport saznaje da je od strane pojedinih klubova stigao predlog da se prvo igraju mečevi Kupa Srbije i da se u tri termina završe četvrtfinale, polufinale i finale. Da se potom nastavi borba za bodove sa jasnijom slikom oko mogućih učesnika evropskih kvalfikacija. Borba za bodove bi posle trajala do sredine jula, a borba za opstanak i ulazak u viši rang kroz baraž do avgusta. Timovi koji izbore Evropu imali bi bar dve nedelje vremena da treniraju i formiraju nove ‘rostere’.

‘Zagovornici’ skraćenja lige na svega četiri kola i kup nemaju većinu, jer to ne žele timovi koji se bore za opstanak, a ni šest klubova Prve lige Srbije koji po broju bodova mogu da se nadaju ‘eliti’.

Sve će biti jasnije do kraja nedelje posle sastanka ZSLS i ZPLS, vremena puno nema. Klubovi planiraju da već od 27. aprila krenu sa treninzima u grupama po tri igrača, do 10. maja sa grupnim treninzima. Da se 31. maja odigra 27. kolo Superlige Srbije i Prve lige Srbije.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

  1. Grobar sam, ali nek se zvezdi odma da titula, a Kup da se nastavi, i onako ima samo par utakmica u Kupu da se odigra, a JSL ima bar jedno 10 kola…
    ⚫⚪

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter