2
Domaći fudbal

FOTO: PRINTSCREEN

OTKRIVENI DUGO SKRIVANI DETALJI: Zvezdin direktor išao u provod s devojkama i sudijom pred važnu evropsku utakmicu

Objavljeno: 14.04.20 u 21:59

Posle 30 i nešto godina isplivala su zbivanja između dve utakmice u srpskoj prestonici.

Paolo Taveđa, nekadašnji sportski direktor Milana, otikrio je šokantne detalje koji su se zbili pred utakmicu Crvena zvezda – Milan iz 1988. godine.

Prva utakmica četvrtfinala Kupa šampiona odigrana je na „San Siru“ (1:1), dok se revanš igrao na Marakani. Crveno-beli su poveli golom Dejana Savićevića (51. minuta), a onda je usled guste magle, ali i igrača više za beogradski tim (isključen Virdis) sudija Diter Pauli u 54. minutu prekinuo meč.

Taveđa je otkrio zbog čega je meč odložen za dan kasnije.

– Sudija je prekinuo utakmicu i rekao nam da sačekamo 45 minuta da bi videli da li će se magla povući. Popušio sam cigaretu i otišao u svlačionicu i video sam da se četvorica mojih saigrača već tuširaju. Nisu shvatili da je utakmica privremeno prekinuta. Morao sam očajno da postupim i da kažem sudiji Diteru Poliju da sam loše razumeo njegov engleski i da zbog toga moja karijera može biti uništena, a on je otvorio svoj prozor i rekao: „U redu, nema veze, nastavljamo sutra popodne“ – priseća se Taveđa, pa dodaje:

– Nikome nisam rekao šta se desilo 20 godina, samo sam se ponašao kao da je stvarno sve bilo tako.

(VIDEO:YouTube/Crvena zvezda)

Nekadašnji funkcioner otkrio je šta se dešavalo toko noći između dve utakmice.

– Nisam mogao da spavam, pa sam pitao recepcionera u hotelu da mi predloži najbolji noćni klub u Beogradu. Uzeo sam taksi sa Guidom Susinijem i bio sam ubeđen da će i sudija biti tamo. Zanimljivo, 30 minuta kasnije, dolazi beli mercedes sa sudijom unutra, pomoćnim sudijom, nekoliko devojaka i direktorima Crvene zvezde. Sudija me je video i razmenili smo poglede, kao da smo rekli jedan drugom: ‘Znam šta radiš – video sam te’. Ipak, nisam rekao nikom ništa. Niko nije imao hrabrosti da kaže šta se ustvari desilo – zaključio je tadašnji sportski direktor Milana.

U ponovljenom meču Rosoneri su poveli sa 1:0 golom Van Bastena, ali je samo nekoliko minuta kasnije izjednačio Dragan Stojković Piksi. Ipak, otišlo se na jedanaesterce, gde je Milan prošao dalje. Italijanski klub je nakon toga u polufinalu savladao Real Madrid, dok je u finalu deklasirao Steauu sa 4:0 i tako odbranio naslov šampiona Evrope.

0
0

2 Komentara

  1. udbaski klub-komunista …sta je tu nova i nepoznato …to se zna od osnivanja (domaca prvenstva …bari-tapi …) pa do danas sema ista … samo malo pojacana u poslednjih 8 godina pod izgovorom drzavni projekat, cuvari srpstva pravoslavlja … sve se zna… samo se o svemu cuti iz interesa ili straha … koliko je ta i takva zvezda TRULA i ZLO za srpski sport, tek ce se sve ovo i ovakve stvari … otkrivati …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter