0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

ZUKIĆ: Moramo biti što spremniji kad se sezona nastavi, nadamo se mestu koje vodi u Evropu

Objavljeno: 13.04.20 u 13:29

Počela je i peta nedelja od kako je uvedeno vanredno stanje u Srbiji, a sva sportska takmičenja u zemlji obustavljena su do daljeg.

U međuvremenu, fudbaleri Vojvodine su se organizovali tako da formu održavaju kroz trčanje, vožnju sobnog bicikla i treninge snage sa svojim kondicionim trenerom Sašom Semeredijem.

Prema rečima mladog prvotimca crveno-belih Dejana Zukića, igrači Voše imaju obavezu da što je više moguće rade na tome da održe formu pred izvestan nastavak sezone.

– Od kako je uvedeno vanredno stanje, sve svoje fizičke aktivnosti sprovodimo u strogom dogovoru sa klubom i našim kondicionim trenerom Sašom Semeredijem. Sa njim imamo zajedničke onlajn treninge snage tri puta nedeljno, a pored toga, četiri-pet puta sedmično idemo na trčanje, te se trudimo da ostanemo u što boljoj kondiciji dok se situacija ne promeni. Kako čujem, iako još uvek ništa nije zvanično potvrđeno, vrlo je verovatno da ćemo sa pripremama za nastavak sezone početi prvog ili drugog maja i spremamo se kao da će se to sigurno i desiti – kaže Zukić.

Pored toga što trenira, 18-godišnji fudbaler koristi svaku priliku i da pomogne svojim starijim sugrađanima.

– Često sam kod mojih u Bačkom Jarku, gde su mi u komšiluku skoro svi stariji od 65 godina. Uvek kad mogu i kad oni pozovu da im treba nešto, odem do prodavnice umesto njih i donesem im potrebne namirnice, te mi je drago da sam u prilici da nekome pomognem – ističe Zukić.

Mladi prvotimac Voše je uveren da ova pauza neće sputati „staru damu“ u nameri da sledeće sezone zaigra na evropskoj sceni.

– Ako se sezona bude nastavila, a po svoj prilici hoće, duboko verujem da ćemo zadržati jedno od mesta koje vodi u Evropu naredne sezone. Za sada smo jako blizu ostvarenja tog cilja, praktično na korak, pa bez obzira na ovu pauzu, smatram da ćemo uspeti u onome što smo zacrtali pred početak prvenstva – naglasio je Zukić.

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter