0
Domaći fudbal

FOTO: Sloboda Užice

NE ZABORAVLJAJU ANTIĆA: Užice otvorilo knjigu žalosti, među prvima se upisali fudbaleri Slobode (FOTO)

Objavljeno: 07.04.20 u 16:21

Grad Užice nije zaboravio svog Radomira Antića.

Legendarni Antić preminuo je juće u 71. godini života, a od njega su se između ostalih oprostili i fudbaleri FK Sloboda iz Užica, tima koji se trenutno takmiči u četvrtom rangu takmičenja u srpskom fudbalu. Užički tim iznedrio je brojna imena koja se sa poštovanjem izgovaraju širom sveta, a među njima je i Antićevo.

Povodom smrti nekadašnjeg selektora Srbije i brojnih evropskih klubova Užičani se upisuju u knjigu žalosti ispred Gradske kuće, a prvi se upisao gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

PRVI PUT SE OGLASILA: Antićeva supruga se snažnom porukom oprostila od legendarnog trenera!

– Dragi slektore, hvala ti na sportskim uspesima kojima si širio slavu svog Užica, ali posebno na ljubavi koji su pružio svojim Užičanima. Hvala ti! Hvala za sve što ste dali ovom gradu i Srbiji. Slava Vam! – napisao je gradonačelnik.

U saopštenju koje je izdao grad Užice koje je objavljeno na sajtu grada piše:

– Radomira Antića je sudbina predodredila da bude uvek i u svemu najveći. Bio je veliki fudbaler, bio je najbolji trener koga je ovaj prostor zapamtio, najveći humanista, omiljeni prijatelj, komšija, poznanik.

Gde god se nalazio na kugli zemaljskoj nikada nije zaboravio svoje Užice, svoju Slobodu i svoje Užičane. Upravo to je doprinelo nepodeljenoj ljubavi i emociji koju su ljudi imali prema njemu, ali i on prema njima.

Zato danas Radomira žali i Užice, i Gradska kafana, i njegova Sloboda, i Đetinja, i Zlatibor, ali i Evropa i svet.

Dragi Radomire, sigurni smo da dok Đetinja kroz vekove bude šumila ovom kotlinom pamtiće se tvoje ime, tvoje reči i tvoja dela – navedeno je u saopštenju.

Povodom smrti Radomira Antića Užičani se u knjigu žalosti mogu upisati ispred Gradske kuće danas (utorak, 7.april) do 16.00 časova, a u sredu i četvrtak, 8. i 9. aprila od 7.30 do 16.00 časova.

FOTO: Sloboda Užice 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter