Povodom tragične smrti našeg proslavljenog fudbalskog trenera Radomira Antića od njega su se oprostili njegov klub Partizan i ‘večiti rival’ Crvena zvezda.

Radomir Antić je kao igrač sa Partizanom osvojio titulu prvaka 1976. godine, a potom kao trener još dve krune 1986. i 1987. godine. Crno-beli su se od Mistera oprostili IN Memoriamom:


– Samo jedan crno-beli čovek vodio je tri najveća španska kluba: Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid.

Samo jedan crno-beli čovek ima unuke koji u partizanovim kopačkama trče španskim terenima.

Samo jedan crno-beli čovek bio je i ostao pravi Mister.

Samo jedan čovek od večeras “sa one strane bodriće te, Partizane!”

Njegovom smrću – ljubav ta ne prestaje – napisao je Partizan.

Crvena zvezda se od Radomira Antića oprostila saopštenjem:

– Fudbalski klub Crvena zvezda sa velikim žaljenjem primio je vest o odlasku Radomira Antića. Iako je kao igrač pronosio slavu našeg najvećeg rivala, bio je gospodin u kopačkama, sportsmen od glave do pete, poštovan gde god se pojavljivao.

Ostavio je dubok trag u srpskom i svetskim fudbalu kao trener ekstra klase i jedan od retkih na planeti koji je vodio Real Madrid i Barselonu, a vratio slavu Atletiko Madridu.

Znanjem, iskustvom i autoritetom odveo je selekciju Srbije na Mundijal u Južnu Afriku 2010, podižući rejting našem fudbalu.

Srbija i svet su izgubili još jedno veliko ime. Fudbalski klub Crvena zvezda izražava iskreno saučešće porodici Antić – piše u saopštenju Crvene zvezde.