0
Evropske lige

PRONAŠAO JE RUPU U ZAKONU: Pogba može u Real i to bez velikog obeštećenja!

Objavljeno: 06.04.20 u 15:34

Pol Pogba se već nekoliko prelaznih rokova nalazi na izlaznim vratima Junajteda, tako je i sada.

Francuski fudbaler nada se da će ovog leta napustiti Mančester junajted, a način za odlazak je pronašao u kontroverzalnom pravilniku FIFA. Član 17 naime dozvoljava igraču da otkupi svoj ugovor nakon tri sezone u klubu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kad krenu treninzi posle karantina… 😂💪

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Inače, Pogba ne bi bio presedan, nešto slično dogodilo se 2006. kada se štoper Harsta Andi Vebster na ovaj način odlučio da pojača Vigan. Prve tri godine ugovora označene su kao ‘zaštićen period’ po zakonu FIFA, nakon kog igrači imaju pravo da za određenu cifru raskinu svoj ugovor.

Francuski ‘L’ ekip’ navodi da Pogba razmišlja da ovu opciju aktivira ukoliko mu i ove sezone ne bude dozvoljeno da napusti engleskog velikana.

Procenjuje se da bi Pogba morao Mančesteru da isplati oko 50 miliona funti do kraja ugovora 2021. godine. To je u mnogome manja cifra nego što su klubovi poput Juventusa i Reala ranije nudili za igrača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter