0
Fudbal

FOTO: Privatna arhiva

NIKOLA KOMAZEC ZA HS: U Hong Kongu razmišljaju da se sezona nastavi u septembru! Igrali smo dva kola bez publike, a onda dvonedeljni karantin…

Objavljeno: 05.04.20 u 18:02

„Kada se činilo da je prošla opasnost, kod nas u Kičiju je zaražen trener, pa smo testirani i do sutra u izolaciji, a ovde su fini uslovi za igrače“ – kaže napadač.

Veći deo internacionalne karijere Nikola Komazec je u Aziji, a poslesnjih nekoliko godina baza mu je u Hong Kongu, gde bivši igračc Hajduka iz Kule, Petrolula, Maribora, Busana, Pataje… i sada Kičina, koji se odavno susreo sa korona virusom pošto je u komšiluku Kine. I kad se činilo da se fudbal vratio na scenu, usledila je nova prinudna pauza.

– Ovde su mere drugačije i nema izrazitih zabrana, a ja sam „sankcionisan“ od kluba, pošto je posle testiranja bio pozitivan pomoćni trener. Karantin mi ističe sutra, kada ću moći malo da prošetam i skoknem do prodavnice. Prethodan period u samoizolaciji nije bio lak, ali na svu sreću niko od 71 testiranih nema virus – priča za HotSport Komazec.

Pre nekoliko nedelja šampionat je nastavljen pred praznim tribinama.

– Ovde ima nekoliko stadiona, gde igraju sve ekipe. Dolazili smo od kuće, nismo se pozdravljali, tuširali posle meča… Mere su preuzete da budemo zaštićeni, ali onda je usledila najezda građana iz Velike Britanije, koji su došli ovde i stalo je takmičenje.

FOTO: Privatna arhiva

Broj zaraženih je ubrzo skočio na 800.

– Od tog trenutka su mere kao u Srbiji. Ovde na drugi način posle sarsa, gledaju na koronu, nema panike i oni pokušavaju da odrađuju svoje poslovne obaveze. Standard je visok i ne može da se živi ako nemaš posao.

I fudbaleri se sve češće zadržavaju u prelepom gradu-državi.

– Ovo će zvanično 2047. godine postati deo Kine, ali se mnogo razlikuju po kulturi i drugim stvarima. Klubovi ulažu, gazde imaju interes, a sada je ovo raj za Brazilce. Dolaze za manje uslove od Evropljanja, mada ima dosta njih ciji nivo kvaluteta nije dobar.

Komazec je u klubu kao što su Zvezda ili Partizan.

– Trener mi je Blaž Slišković. Istinska legenda i super čovek sa kojim dobro sarađujem. Od naših igrača tu je samo Igor Mijović, koji je nekada igrao za Smederevo. Moja ekipe je tri boda, iza prvog i imamo meč više, a u ušli smo u finale jednog od tri Kupa. Ipak, sada je sve stalo.

FOTO: Privatna arhiva

Postoje neki predlozi da nastavak usledi u septembru.

– Ovde je kalendar jedini u Aziji, kao u Evropi od avgusta do maja. Preostalo je osam kola, a pošto se ovde uglavnom ugovori potpisuju sa igračima na jednu sezonu, oni ističu 31. maja. I to je problem, mada je neko rešenje moguće.

Na kraju srpski internacionalac neće menjati destinaciju.

– U Kičnu sam od januara i na osam meceva upisao sam tri pogotka. Za moj level ovde mi je super, a nastojaću da ovde ostanem u narednim godinama – zaključio je na kraju razgovora za HotSport, Komazec.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter