0
Evropske lige

FOTO: Privatna arhiva

RADULOVIĆ IZ EPICENTRA KORONA VIRUSA ZA HS: Čak 15 saigrača iz Alavesa je obolelo, pukom srećom izbego sam epidemiju!

Objavljeno: 03.04.20 u 19:01

‘Posle nekoliko dana nastalo je žarište, a momci su ozdravili i čekamo da se okupimo i nastavimo sa utakmicama’, kaže napadač kluba iz Španije.

Pukom srećom Bojan Radulović zbog obaveza u „B“ timu Alavesa nije odlazio na treninge najboljeg tima iz Baskije, što je bila praksa između dva kola, tako da se sačuvao bitke sa korona virusom. Čak 15 saigrača je moralo u bolnicu i oporavak je završen uspešno, a sada moraju određeni period da su u karantinu. Talentovani napadač se na vreme do daljeg preselio kod roditelja.

– Čim su nas obavestili da imamo prinudan odmor došao sam u Ljeidu. Ovde poštujem propise, mada u ovom delu ima za sada stotinak zaraženih, što nije strašno. Čuvamo se i uglavnom tata Raša je zadužen za nabavku – kaže u razgovoru za HotSport, Radulović.

Dobre vesti su stigle pre par dana iz Vitorije.

– Mojih 15 saigrača se izborilo sa korona virus, a sada su u karantinu i svi jedva čekamo, kada sve prođe da budemo ponovo zajedno na treninzima i zatim nastavimo sezonu. Borili su se i izborili, mada im nije bilo lako pored činjenice da nisu imali teške simptome.

Planovi se kuju, a fudbal je i dalje u trećem planu.

– Neke procene su da treba da krene pad i mere su baš pooštrene. Nije prijatno, ali vreme prođe i odrađujem svaki dan zadate vežbe iz kluba. U kontaktu smo i samo uz pojedinačnu disciplinu, doći ćemo do cilja, a to je povratak na životni kolosek i posao.

Radulovićima je fudbal u krvi i Bojan je sin Radoslava Radulovića, bivšeg igrača Zemuna i Ljeide, gde živi i radi kao trener.

– Lakše je kada imate po neki savet od onog koji je prošao sličan put. Svako ima nešto svoje, a mene sudbina vezuje za klubove sa plavo-belim bojama. Takva je oprema Ljeide, Brajtona i Alavesa.

FOTO: Privatna arhiva

Napadač je došao u žižu posle senzacionalnog gola u Kupu Španije, kada je eliminisan Real Sosijedad.

– Tada me je kupio Brajton i od februara do maja sam dao sedam golova. Imao sam epizodu u Espanjolu i ponovo igrao gore, gde sam jesenas stigao do deset pogodaka.

Karijera je ponovo vezana za Španiju.

– Alaves me je pozajmio i očekujem otkup na leto, pošto žele da budem projekat kluba i ovde mi je super. Očekujem posle prekomandu u prvi tim, a nikada se ne zna, možda se ponovo vratim u Englesku samo drugu ekipu.

Na kraju Radulović je rođen 1999. godine, a nekoliko puta pozivan je za mlađe selekcije Srbije.

– Uglavnom su bili prijateljski mečevi, ali videćemo, kako će ići na tom polju kasnije. Važno je da igram i dajem golove – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Bojan Radulović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter