3
Domaći fudbal

TEMA KORONA NA HS – LAMBULIĆ: Zvezda i Partizan imaće šta da ponude, mogu da zaborave transfere od 10 miliona

Objavljeno: 31.03.20 u 09:44

Klub iz Lisabona šalje dva puta dnevno hranu, kako igrači ne bi izlazili iz karantina, a Zvezda i Partizan imaju šta da ponude na prodaju – kaže Igor.

Mnoga fudbalska tržišta su uzdrmana krizom izazvanom koronavirusom, a on preti mnogim klubovima i većina je već smanjila plate u Evropi. U situaciji na tržištima gde je igrao i živeo, dobro je upoznat menadžer Igor Lambulić, on je u razgovoru za HotSport otkrio mnoge detalje.

– Krenuću od Kine, gde je zvanično proglašen kraj pandemije i ona će ostati obećana zemlja za igrače pored smanjivanja budžeta. Od ranije je na snazi pravilo, ako je obeštećenje veće od 5,5 miliona evra, državi pripada dupla suma. Znači, ako neko plati igrača 10.000.000 evra mora još toliko da izdvoji kako bi izmirio obaveze prema državi – rekao je Lambulić.

Primanja ostaju veoma primamljiva.

– Gornja granica neto iznosi tri miliona evra, plus bonusi, što nije moguće u mnogim osrednjim klubovima dobiti. Tamo je jaka ekonomija, razvijaju se velikom brzinom i dalje će ulagati u fudbal i pored smanjenih budžeta, neće biti iživljavanja transferima od 50 miliona evra, Vuhan je ozbiljna oblast i dobar klub.

U Brazilu su spokojni.

– Tamo se ne zna kada će sve proći, žive po favelama, ali klubovi će nastaviti da prodaju. Ipak, FLamengo i Palmeiras imaju ozbiljne budžete, mogu dosta da plate i imaju bogatima da ponude ‘zvezde’. Veliki u Evropi će kupovati, tu dileme nema.

Portugal već ima problema sa pojedinim klubovima.

– Veliki klubovi nisu ugroženi. Benfika je istakla da neće smanjivati plate, a dva puta dnevno dostavljaju obroke igračima kako bi ostali u karantinu. Manje ekipe imaju problem pošto žive od TV prava, Aves najavljuje istupanje iz lige i brojne gazde ne žele da učestvuju u finansiranju klubova. Gimaraeš je nedavno prodao štopera od 20 godina za isto toliko miliona Leverkuzenu. Dosta toga zavisi ko kupuje i ko prodaje.

Dva velika srpska kluba osetiće posledice.

Zvezda i Partizan će imati šta da ponude tržištu, ali nikako za deset miliona evra. Ne žive od TV prava, što je olakšanje, ali neće ispuniti zacrtano na leto od transfera. Crveno-beli su krenuli sa forsiranjem mladih igrača, što je dobro, a ostaje da se vidi do kojeg nivoa će doći.

Ostaje samo da se lopta na terenu ponovo zakotrlja.

– Rehabilitovaće se fudbal brzo, kada se zahukta mašinerija, kao nijedna grana privrede. Ovaj period će proći, a ulaganja velikih biće po potrebi, zaključio je Lambulić.

0
0

3 Komentara

  1. Zvezda će ostati upamćena u analima po tome što je dovodila neupotrebljive strance koji su u stvari pijavice, jer samo sišu krv od Zvezde, odnosno sišu joj po nekoliko stotina hiljada evra svakog meseca! Da li će neko iz Zvezde odgovarati za ovakve promašaje?! A, tako se samozadovoljno i tajanstveno šepure ovi diletanti kada ih kamera uhvati kako tobože stručno posmatraju igru Zvezde, na pojedinim utakmicama u SLS! Koliko znaju ovi diletanti, najbolje pokazuju neupotrebljivi falš stranci, koji nigde ne mogu otići iz Zvezde, jer nema potražnje za njima! Ostaće oni u Zvezdi do penzije!

    0
    0
    Odgovori
  2. “Zvezda i Partizan će imati šta da ponude tržištu, ali nikako za deset miliona evra”, reče Lambulić! Naravno, Zvezda će moći da ponudi trećerazredne afričke “kapitalce” za džaba!. Mogu zamisliti kakoće ići prodaja u vezi njih kada do sada nije vladalo nikakvo interesovanje za njima! Najbolje bi bilo da Zvezda da odrešene ruke svim “kapitalcima”, jer neće moći ni jednog prodati, zbog mizernog kvaliteta a troškovi za njihove plate dosežu nekoliko miliona evra mesečno, a prihoda nigde ni za korov! Interesantno je da je Zvezda upravo produžila ugovor sa Benom, koji nigde u svetu nije mogao naći klub! Inače, ovaj Lambulić je menadžer koji je Kinezima prodao mačku u džaku, kada je Boaćija tog nemilosrdnog strelca (iz penala) u SLS, prodao u Đijangsu Suning a ovi ga vratili Zvezdi kao neupotrebljivog!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter