0
Domaći fudbal

LEGENDA PARTIZANA U BOLNICI ZBOG SUMNJE NA KORONU: Pluća su mi zatovrena!

Objavljeno: 30.03.20 u 14:20

Legendarni napadač Partizana Zvonko Varga nalazi se u bolnici pod sumnjom da je zaražen korona virusom.

Zvonko Varga nalazi se na Odeljenju pulmologije u Kliničkom centru Srbije. Sumnja se da je oboleo od korona virusa. Test je radio pre nekoliko dana i još uvek čeka rezultate. On se oglasio za ‘Telegraf’ gde je objasnio svoje zdravstveno stanje.

– Nalazim se trenutno u Kliničkom centru Srbije, na Odeljeju pulmologije i u ovom trenutku je sve u redu, zapravo, dosta je bolja situacija nego u proteklim danima. Nemam još zvanično rezultate testiranja, ali po sudeći do simptomima sve navodi da ni mene nije zaobišao korona virus – istakao je Varga za ‘Telegraf’.

Zvonko Varga je potom otkrio kada je osetio prve simptome i šta je uradio.

– Pre tačno dve sedmice, bio je takođe ponedeljak, osetio sam blagu slabost u organizmu, a nekoliko dana posle se javila i mala temperatura. Pomislio sam da je trenutno, no, narednog vikenda, u subotu, odjednom je postalo strašno. Temeratura je počela da skače i pada, pluća su mi se gotovo zatvorila, nisam mogao da dišem. Javio sam se odmah u kliniku u Pasterovoj ulici, posle čega sam upućen na Infektivnu kliniku. Ne mogu ni da opišem osećaj u organizmu, nema daha, telesna temperatura skače i pada iz sata u sat, ne možete da se pomerite.

Situacija je sada mnogo bolja.

– Jeste, daleko bolja. Smešten sam na pulmologiji, čekamo rezultate testova od pre nekoliko dana. Sve vreme sam pod nadzorom lekara i pod terapijama, pa se stanje stabilizovalo. Organizam je bolje, temperatura se vratila gotovo u normalu. Kako je bilo, sada je sjajno…

Testirana je i porodica, ali za sada je sve kako treba.

– Tako je, tako nam je rečeno. Supruga je za sada dobro, ne oseće nikakve simptome, nadam se da će tako i da ostane, da ne prolaze i ukućani što sam ja prošao. Ne dao Bog nikome da ga ovo zadesi, ljudi treba da se paze, da slušaju savete stručnjaka, jer će tako sačuvati i sebe i druge – zaključio je Zvonko Varga.

FOTO: FK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter