1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

AKO KORONA PROĐE: ‘Delije’ će ovo najzad dočekati!

Objavljeno: 30.03.20 u 09:43

Kao 95 posto liga u svetu, tako je zbog pandemije korona virusa prekinuta Superliga Srbije, a nastavak se navodno očekuje krajem maja i početom juna.

Naravno, priča oko nastavka šampionata nije sigurna, jer su ‘nož i pogača u rukama’ korona virusa i naših hrabrih lekara i epidemiologa. Naravno, građana Srbije koji bi trebalo da poštuju odluku o izolaciji. Ako sve bude išlo po planu kojim se vode čelnici našeg fudbala, Superliga bi mogla da bude nastavljena krajem maja, a klubovi bi već za mesec dana mogli da krenu sa mini pripremama.

Navijače Crvene zvezde moglo bi da obraduje nekoliko vesti. Naime, crveno-beli su pred pauzu kuburili sa nekoliko povređenih igrača. Oni su sada zdravi, ali bez takmičarskog ritma, treniraju u svojim domovima i održavaju kondiciju.

Ako bi se prvenstvo nastavilo u maju i junu, ‘Delije’ bi najzad na terenu mogle da vide jedino zimsko pojačanje Sekua Sanoga. Momka koji je u Beograd došao na pozajmicu iz Al Itihada, ali nije odigrao nijedan meč, pošto se povredio tokom priprema u Beleku.

Momak iz Obale Slonovače je zalečio povredu mišića, ali problemi sigurno nisu rešeni. Naime, vezista fudbal nije igrao šest meseci u Saudijskoj Arabiji, a onda je došla povreda koju je trebalo da sanira do kraja marta, a sada i korona. Tako će ispasti da Sanogo skoro 10 meseci nije igrao takmičarski fudbal. Naravno, Sanogu bi prijalo da se prvenstvo nastavi i polaku ulazi u formu za novu sezonu koja bi počela u avgustu, a u kojoj bi Crvena zvezda pored titule krenula u nove bitke za Evropu.

Pored Seku Sanoga povredu je zalečio i Ričmond Boaći. On je tokom 162. večitog derbija obnovio povredu, ali bi potencijalni nastavak sezone mogao da dočeka zdrav, da li spreman, videćemo…

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

  1. Zbog trenutne krize, pitanje je kada će u fudbalu ponovo započeti sa takmičenjem! Rashodi su ogromni a prihoda nema! Sada Zvezda pogotovo neće moći prodati svoje “kapitalce”, jer ni do sada nije vladala nikakva potražnja za njima, zbog nekvaliteta! Zvezda bi ozbiljno morala razmisliti da skreše mesečna primanja svojim prvotimcima kao I da skreše plate trećerazrednim afričkim falš “kapitalcima”! Baš me zanima na osnovu kojih kriterijuma pojedini trećerazredni afrički falš “kapitalci” mogu imati mesečne plate od preko 50.000 Evra?! Čime su to zaslužili?! Je li time što ih niko živi u svetu nije tražio?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter