Kao 95 posto liga u svetu, tako je zbog pandemije korona virusa prekinuta Superliga Srbije, a nastavak se navodno očekuje krajem maja i početom juna.

Naravno, priča oko nastavka šampionata nije sigurna, jer su ‘nož i pogača u rukama’ korona virusa i naših hrabrih lekara i epidemiologa. Naravno, građana Srbije koji bi trebalo da poštuju odluku o izolaciji. Ako sve bude išlo po planu kojim se vode čelnici našeg fudbala, Superliga bi mogla da bude nastavljena krajem maja, a klubovi bi već za mesec dana mogli da krenu sa mini pripremama.


Navijače Crvene zvezde moglo bi da obraduje nekoliko vesti. Naime, crveno-beli su pred pauzu kuburili sa nekoliko povređenih igrača. Oni su sada zdravi, ali bez takmičarskog ritma, treniraju u svojim domovima i održavaju kondiciju.

Ako bi se prvenstvo nastavilo u maju i junu, ‘Delije’ bi najzad na terenu mogle da vide jedino zimsko pojačanje Sekua Sanoga. Momka koji je u Beograd došao na pozajmicu iz Al Itihada, ali nije odigrao nijedan meč, pošto se povredio tokom priprema u Beleku.

Momak iz Obale Slonovače je zalečio povredu mišića, ali problemi sigurno nisu rešeni. Naime, vezista fudbal nije igrao šest meseci u Saudijskoj Arabiji, a onda je došla povreda koju je trebalo da sanira do kraja marta, a sada i korona. Tako će ispasti da Sanogo skoro 10 meseci nije igrao takmičarski fudbal. Naravno, Sanogu bi prijalo da se prvenstvo nastavi i polaku ulazi u formu za novu sezonu koja bi počela u avgustu, a u kojoj bi Crvena zvezda pored titule krenula u nove bitke za Evropu.

Pored Seku Sanoga povredu je zalečio i Ričmond Boaći. On je tokom 162. večitog derbija obnovio povredu, ali bi potencijalni nastavak sezone mogao da dočeka zdrav, da li spreman, videćemo…

FOTO: FK Crvena zvezda