0
Evropske lige

JEDNOGLASNO – ‘VIŠE NEMA FUDBALA NAKON MASAKRA’: Navijači Atalante u humanitarnoj misiji!

Objavljeno: 26.03.20 u 22:58

Teška borba predstoji Italiji, a navijači Atalante odlučili su da pomognu koliko mogu.

Ultrasi tima iz Bergama smatraju da za fudbal u Italiji nema više mesta i u tom stavu su jedinstveni – Za njih je borba u Ligi šampiona, ali i Seriji A završena.

ŠOKANTNA TVRDNJA GRADONAČELNIKA BERGAMA: Svih 40.000 navijača na ‘San Siru’ su se zarazili koronom!

Pokrajina Lombardija suočava se sa potresnim posledicama nakon širenja KOVID-19 virusa. Jedno od najvećih žarišta nalazi se upravo u ovom delu Italije.

Dok pojedini imunolozi i epidemiolozi smatraju da je za širenje virusa kriv sport, navijači čini se da dele njihovo mišljenje.

DUŠAN TADIĆ O LŠ: Atalanta je senzacija, Siti prvi favorit, Realu doviđenja!

Podsetimo, meč je igran u Milanu, a stručnjaci ističu da je upravo meč Atalante i Valensije bio tempirana bomba koja je pokrenula dešavanja u Italiji.

– U ovom tragičnom trenutku za naš grad koji je najviše pogođen korona virusom nema mesta za fudbal. Naš stav je da je za Atalantu prvenstvo završeno. Mislimo da naša Atalanta treba biti primer svima u ovom ratu, bez obzira na to što će fudbalski i politički lideri da odluče. Zamislite samo koliko je navijača Atalante dobilo ovaj prokleti virus. Učestvovanje Atalante bi značilo nemar prema svima koji su dali život za Bergamo. Za povratak Atalante ima vremena, jednog dana ćemo osvojiti ‘skudeto’, ali sada nema nikakvog smisla da igramo – navodi se u saopštenju  navijača Atalante. 

Navijači grupe ‘Curva nord Bergamo’ odlučili su da vrate svojim sugrađanima tako što pomažu u izgradnji privremene bolnice u Bergamu, nema šta, plemenita odluka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter