0
Evropske lige

STIGLA GA PRESUDA: Fudbaler Milana mora da plati 16.5 miliona evra bivšem klubu!

Objavljeno: 19.03.20 u 13:18

Portugalac je Milan pojačao iz Lila, obeštećenje koje su ‘rosoneri’ platili za Rafaela Leaa iznosilo je 23.000.000 evra, loš učinak u prvoj polusezoni za njega bi mogao da bude najmanji problem.

Međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani je doneo odluku po kojoj je Leao obavezan da plati 16.500.000 evra obeštećenja Sportingu iz Lisabona nakon što je bez dozvole kluba 2018. godine prešao u Lil.

Podsetimo šta se dešavalo. Krajem sezone 2017/18 nezadovoljni učinkom ekipe huligani su upali u trening centar, a tada su napali igrače kluba. Bilo je i povređenih, ali većina je bila uplašena.

Sve to dešavalo se bez ikakve reakcije uprave kluba. Tada su kao slobodni igrači klub napustili Bruno Fernandeš, Želson Martin, Rui Patrisio, Bas Dost, Rodrigo Batalja, Danijel Podense, Vilijam Karvaljo, Ruben Ribeiro i pomenuti Rafael Leao. Međutim, Fernandeš Dost i Batalja su hladne glave razmislili i odlučili da ostanu u klubu.

Ostali igrači nisu odstupali od svojih odluka. Pravni tim Sportinga izborio se na TAS-u da je igrač u obavezi da isplati obeštećenje Sportingu. Igraču je preostalo pravo žalbe, ali je izvesno da će ga ovakav potez skupo koštati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter