0
Evrokupovi

FOTO: UEFA

ZVANIČNO: Odloženo Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 17.03.20 u 13:50

Ovakav epilog mogao se pretpostaviti.

Na videokonferenciji, na kojoj je učestvovalo 55 članica, Evropska kuća fudbala odlučila (UEFA) je da se najbolji nacionalni timovi sa tla „starog kontinenta“ neće sastati ovog leta, već sledećeg.

Poznat je i novi termin početka turnira – 11. juna, a finale bi trebalo da bude odigrano 11. jula 2021. godine. Sve ova posledica je pandemije koronavirusa, zbog koje su otkazana brojna takmičenja. Čelnici UEFA ovim potezom napravili su prostor za kvalitetnu pripremu samog turnira, ali i da se domaća prvenstva, kao i evrokupovi okončaju tokom letnjih meseci.

Poslednjih dana nizali su se predlozi, kako bi mogla da se prebrodi čitava situacija, a jedan od najglasnijih bio je da se Euro održi tokom letnjih meseci, što na kraju nije prihvaćeno. Sada pretstoji samo da se kompletira lista učesnika, te u novom terminu odigraju utakmice baraža za plasman, među kojima je i duel naše selekcije s Norveškom.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter