0
Domaći fudbal

FOTO: UEFA

UEFA ODLUČILA: Ovo je datum do kada ligaška takmičenja moraju da se završe!

Objavljeno: 17.03.20 u 23:15

UEFA,  Evropska asocijacija klubova (ECA) i FIFpro, danas su doneli odluku da se sva ligaška takmičenja u Evropi završe do odrđenog datuma.

Ukoliko koronavirus bude zaustavljen i doveden pod kontrolu očekivano je da se prvenstva širom Evrope završe najkasnije do 30. juna.

Moguća su prilagođavanja kvalifikacija za sezonu 2020/2021 u Ligi šampiona i Ligi Evrope u slučaju da se sezona zaista oduži do kraja juna.

– Takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope trebalo bi da se nastave, a moguće je da će se mečevi ta dva takmičenja igrati nekada i vikendima.

Takođe će se oformiti dve radne grupe koje će imati dva zadatka.

– Radna grupa sačinjena od predstavnika UEFA, liga i klubova će odmah biti uspostavljena da ispita postojeće kalendare i iznađe rešenja kako bi se sezona završila svuda na jedinstven način. Druga radna grupa sačinjena od UEFA, liga, klubova i igrača će procenjivati posledica, finansijske i regulatorne udarce pandemije COVID-19 i predložiće mere pomoći kako bi se posledice svele na minimum – objavljeno je na sajtu UEFA

FOTO: UEFA

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter