0
Domaći fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

LOPTA ĆE SE IPAK ZAKOTRLJATI: Lige od maja po ubrzanom kalendaru, spreman plan i za LŠ i EURO 2020

Objavljeno: 16.03.20 u 11:11

Dok svi željno isčekujemo sutrašnju sednicu UEFA gde će se izneti plan za nastavak fudbalske sezone, u javnosti se pojavila informacija koja će zanimati ljubitelje fudbala.

Naime, po pisanju pojedinih medija Predsednik Aleksandar Čeferin i Generalni sekretar UFEA Đorđo Marketi sutra će predstavnicima saveza izneti mogući plan za nastavak sezone, pod uslovom da se u tom periodu koronavirus svede pod kontrolu.

Što se domaćih liga tiče, ideja je da se lopta zakotrlja 2. maja, mečevi bi trebalo da se igraju u ubrzanom formatu i da budu završeni do 30. juna navodi ‘Korijere dela Sera

Što se tiče Lige šampiona i Lige Evrope, jedna od mogućnosti je odigravanje Fajnal ejt turnira, sa po jednom utakmicom na neutralnom terenu ili eventualnim žrebom u kome bi se odlučivalo o domaćinstvu. 

Kada je u pitanju Evropsko prvenstvo, njegov plan je da termin odigravanja bude od 23. novembra, do 23. decembra. Sa sličnim formatom i kalendarom kao Svetsko prvenstvo u Kataru 2020. godine.

Mnogo je predloga u opticaju, a sutra ćemo saznati kako će se stvari zapravo odvijati u praksi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter