0
Evrokupovi

LE: Bazel preslišao Ajntraht, Junajted ubedljiv u Lincu (VIDEO)

Objavljeno: 12.03.20 u 20:52

Odigrane su prve tri utakmice osmine finala Lige Evrope.

Posle prvih 90 minuta, veliki deo posla kada je u pitanju plasman u narednu rundu ovacili su Mančester junajted, koji je s 5:0 savladao LASK i Bazel, koji je savladao Ajntraht (3:0). Takođe, i Bašakšehir će imati prednost u revanšu s Kopenhagenom, od jednog gola.

Fudbaleri Ajntrahta imaće težak zadatak da u Švajcarskoj nadoknade zaostatak i nastave takmičenje. Do prednosti u gradu na Majni, Bazel dolazi u 27. minutu pogotkom Kampa iz slobodnog udarca. Imali su potom domaći igrači nekoliko prilika da izjednače, ali su Veldmer, a potom i Ture bili neprecizni. Posle neiskorišćenih prilika, Bua je kaznio domaćina, a konačnih 3:0 pet minuta pre kraja postavio je Frei.

Mančester junajted se nije mnogo mučio protiv LASK-a, jer je Solskjerova ekipa nastavila s odličnim rezultatima. Do prednosti gosti dolaze efektnm golom Igaloa, da bi u nastavku Džejms povisio na 2:0. Tokom čitave utakmice igrane su „viktorije“ pred golom LASK-a, a među strelce su se upisali i Mata, Grinvud i Pereira, a Nemanja Matić nije ulazio u igru.

Najmanje golova viđeno je u Turskoj, gde je Bašakšehir minimalcem ispratio Kopenhagen. Mogli su Turci i ubedljivije da skave, a gol odluke bio je delo Edina Višća, u 89. minutu, s bele tačke.

LIGA EVROPE – 1/8 finala

Bašakšehir – Kopenhagen 1:0 (0:0)
(Višća 89pen)
Ajntraht F. – Bazel 0:3 (0:1)
(Kampo 27, Bua, Frei)
LASK – Mančester j. 0:5 (0:1)
(Igalo 28, Džejms 58, Mata 82, Grinvud 90+2, Pereira 90+3)

21.00 Olimpijakos – Vulverhempton
21.00 Rendžers – Leverkuzen
21.00 Volfsburg – Šahjtor

ODLOŽENO: Sevilja – Roma, Inter – Hetafe

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter