0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: (Jan) Oblak se nadvio nad ‘Enfildom’ Ljorente piše istoriju! Tek je drugi igrač Atletika kome je ovo uspelo (VIDEO)

Objavljeno: 11.03.20 u 23:39

Dok je PSŽ savladao u regularnom toku meča ekipu Borusije iz Dortmunda, u duelu Liverpul Atletiko Madrid epilog smo dobili nakon produžetaka. Slavili su gosti sa 3:2 nakon 120 minuta igre.

U drugom meču Liverpul je dočekao madridski Atletiko koji je u prvom duelu u Španiji došao do prednosti 1:0, a domaćin je večeras  u završnici prvog poluvremena došao do gola kojim je poravnao ukupan rezultat. U završnici meča usledila je potpuna opsada gola ‘jorgandžija’, ali je tim iz Madrida odoleo napadima i došao do produžetaka gde je postigao dva gola koja su Atletiko odvela u četvrt-finale Lige šampiona.

Sam početak meča nije obećavao previše uzbuđenja. Prvu veliku priliku videli smo tek u Roberto Firmino je u 36. minutu utrčao u šesnaesterac, a Jan Oblak odlično mu je skinuo udarac. Pre toga Felipe je po tvrdnjama igrača domaćih igrao rukom u šesnaestercu, a Deni Makeli je pregledao VAR snimak i penala nije bilo.

Igrao se 43. minut kada je Aleks Okslejd-Čemberlejn poslao loptu do Žoržinja Vajnalduma koji je bio najviši u skoku i glavom je poslao loptu u mrežu Oblaka. Na poluvremenu 1:0 za ‘redse’.

U drugom poluvremenu znatno bolje je igrao Liverpul, a sve više posla imao je Jan Oblak. Firmino je šutirao u 60. minutu, Oblak je odlično reagovao na njegov udarac sa peterca. Samo sedam minuta kasnije Endru Robertson je sa slične pozicije pogodio prečku. Mohamed Salah je u tri minuta pre kraja regularnog toka imao priliku da reši svako pitanje pobednika, ali je njegov udarac završio iznad prečke. Saul je pred sam kraj regularnog dela postigao gol, ali mu je poništen zbog ofsajda.

U trećem minutu produžetka Vajnaldum je izašao jedan na jedan sa Oblakom, a golman gostiju mu je bez mnogo problema skinuo šut. Firmino je minut kasnije imao priliku ali je pogodio stativu. Odbitak je pokupio Roberto Firmino koji je doneo prednost od 2:0 domaćinu.

Nisu se dugo radovali igrači Liverpula, a Žoao Feliks je proigrao Markosa Ljorentea koji je sa ivice šesnaesterca postigao gol koji je Atletiko vodio dalje. Nisu se tu zaustavili igrači madridskog tima, već je tri minuta kasnije Morata poslao loptu do Ljorentea za 2:2.

Alvaro Morata je u 120. minutu doneo kompletan preokret na proigravanje Ljorentea koji je uz Jana Oblaka bio ubedljivo najbolji igrač, iako je ušao sa klupe u 56. minutu meča. Markus Ljorente je tek drugi fudbaler koji je u dresu Atletiko Madrida postigao dva gola kao izmena, pre njega to je uspeo Serhio Aguero 2009. godine. Na kraju 2:3.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter