0
Evrokupovi

LŠ: Lajpcig dotukao Totenhem, goleadu u Valensiji nije imao ko da gleda, poker Iličića (VIDEO)

Objavljeno: 10.03.20 u 22:55

Poznata su prva dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona, to su ekipe RB Lajpciga i Atalante.

LAJPCIG – TOTENHEM 3:0

U Nemačkoj koronavirus nije uzeo maha, te su tribine RB arene bile pune. Lajpcig je pred svojim navijačima imao zadatak da odbrani pobedu iz Londona protiv Totenhema 1:0. Ne da je odbranio, već je još jednom očitao lekciju četi Žozea Murinja. RB je slavio sa 3:0.

Domaćin je poveo već u 10. minutu, Verner je prvo izblokiran, a onda je loptu vratio na ivicu šesnaesterca, a Sabicer je bio precizan – 1:0. U 19. minutu Verner je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Ipak, samo dva minuta kasnije Sabicer je po drugi put savladao Ljorisa.

Nastavio je RB sa napadima, te je u 29. minutu Verner bio u šansi, ali je Ljoris bio na mestu. Totenhem je prvi put zapretio u 42. minutu kada je šutirao Lo Selso, ali je Gulaši bio na mestu. Samo tri minuta kasnije sa druge strane je zapretio Šik, ali je Ljoris bio na mestu.

Lajpcig je bio bolji i u drugom delu igre. Verner je zapretio u 60. minutu, ali je zamalo bio neprecizan. Totenhem je najbolju šansu imao u 75. minutu kada je Sesenjon uposlio Dele Alija, a ovaj sa pet metara šutirao pravo u Gulašija. RB Lajpcig je Totenhem nokautirao u 87. minutu kada je Frosberg postavio konačnih – 3:0.

VALENSIJA – ATALANTA 3:4

Tim iz Bergama je pre tri nedelje u Milanu postigao četiri gola ‘slepim miševima’. Isto je učinio večeras na ‘Mestalji’, ali goleadu sa sedam golova nije imao ko da vidi, jer su tribine bile prazne zbog koronavirusa.

Meč je obeležio Slovenac Iličić koji je ‘upisao’ poker. Prvi gol postigao je već u 3. minutu iz penala. Valensija je u 21. minutu izjednačila na 1:1 posle loše intervencije odbrane Italijana, dobro se snašao Gameiro. Ipak, do kraja prvog dela Atalanta je postigla još jedan gol preko Iličića iz penala i tada je bilo jasno da ‘slepi miševi’ ne mogu da nadoknade poraz od 4:1 iz prvog meča.

Gameiro je nastavio trku sa Iličićem i u 51.minutu je na asistenciju Toresa izjednačio na 2:2. U 67. minutu Pareho je asistirao za Toresa, a ovaj doneo preokret 3:2. Radost Valensije trajala je četiri minuta, pošto je Iličić izjednačio sa distance posle asistencije Zapate. Slovenac je sjajnu partiju zaokružio u 82. minutu kada je posle sjajnog duplog pasa Zapate i Frojlera pogodio za – 4:3.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter