7
Domaći fudbal

RAZLIČITI UGLOVI: Sudijski analitičar na Areni ima drugačije mišljenje od Rake Đurovića – da li je bio penal? (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.20 u 22:22

Prokomentarisane su četiri situacije sa 162. ‘večitog’ derbija.

Iskusni sudijski analitičar Raka Đurović dao je izjavu u kojoj je istakao da je Partizan oštećen za penal u situaciji kada su u duelu bili Takuma Asano i Marko Gobeljić.

RAKA ĐUROVIĆ: Partizan je oštećen za penal u ‘večitom’ derbiju! (VIDEO)

Međutim, sa tim stavom ne staže se analitičar na TV ArenaSport, Miljanom Radakovićem, koji ima drugačije mišljenje.

– Prvo, situacija se dogodila van šesnaesterca. Drugo, ovde nema prekršaja. Nijedan od igrača nije bio fokusiran na loptu, već jedan na drugog, a uz to, obojica fudbalera su dirala loptu rukom. Da je nešto drugo sudija Lukić dosudio – pogrešio bi.

Dalje je Radaković nastavio da komentariše detalje sa 162 ‘večitog’ derbija. Pre gorepomenute situacije, bio je pad Sejdube Sume u duelu sa Nemanjom Milunovićem kada mu je proturio loptu kroz noge.

– Nema prekršaja za penal, ali nema ni simuliranja. Bilo je nekog malog kontakta, ali nije svaki kontakt prekršaj. Dobra odluka Lukića.

Bilo je duela i u šesnaestercu Partizana, kada su se sudarili Strahinja Pavlović i El Fardu Ben.

– Ovde je u pitanju remplovanje, u koje je igrač Partizana ušao jače. Da je nešto dosuđeno, bilo bi prestrogo. Ispravna odluka sudije.

TUMBAKOVIĆ RAZOČARAN ‘VEČITIMA’: Hoće li protiv Norveške igrati igrači Zvezde i Partizana?

Kada je Dušan Jovančić startovao nad Bibarsom Nathom, već je imao žuti karton.

– Jovančić je išao na loptu, da je dobio žuti karton, sudija bi pogrešio.

Utakmica je nekoliko puta bila prekidana i produžena je sedam minuta.

– Moglo je da bude i 10 minuta, ali je sedam sasvim dobra odluka, dovoljno da se nadoknadi drugo poluvreme.

Na kraju, dao je Radaković opšti utisak o glavnom arbitru Lazaru Lukiću.

– Sasvim jaka četvorka za debitanta na derbiju. S obzirom na to da je Lukiću ovo bio prvi put da vodi večiti derbi, bio je na visini zadatka, posao je obavio u redu.

– Svaki sudija, pogotovo na derbiju i na debiju, ima svoju taktiku suđenja. Lukić se odlučio za takvu, što je po meni urodilo plodom i pokazalo se dobro. Na njegovom debiju na derbiju imao je isti kriterijum za sve, sve je odradio kako bi trebalo, kao i ceo njegov sudijski tim – zaključio je Miljan Radaković.

0
0

7 Komentara

  1. ma sigurno je penal za Partizan bio, kao i u proslom kolu, kao i da je Partizan bio bolji rival…Sve internet strucnjaci koji nisu nikada sutnuli loptu..Pogledaj remplovanje nad Benom..nije isao Pavlovic na loptu vec na igraca…namera…ali nije vazno..
    a za Mixa posto ne gleda statistiku
    Međusobni dueli u prvenstvu: Crvena zvezda 64. pobede – nerešeno 50. utakmica – Partizan 47. pobeda (CZV 227 postignutih golova, PAR 196)

    Međusobni dueli sve utakmice: Crvena zvezda 109. pobeda – nerešeno 63. utakmica – Partizan 80. pobeda (CZV 387 golova – PAR 332)

    0
    0
    Odgovori
  2. zivimo u vremenu da je bolji, pametniji, bogatiji i sve privilegije uziva onaj ko laze. tako je to u ovoj zemljin u usvim sferama zivota i tako je to i u nasem bednom fudbalu. ljudi aman zaman opasuljite se dok je av na vlasti nema titule da dodje atletiko iz madrida u ovo cemernu ligu.Covek je bolesan u celom svom bicu a usput je veliki navijac komsinice. pametnom dosta!

    0
    0
    Odgovori
  3. Kakvi spinovi velikih Zvezdasa ,Partizan treba da posalje UEF-i snimak kao sto je i uradio posle 150 derbija i tada su sudiski strucnjaci kometarisali:Ovde se vidi da igrac Mihajlovic grimasom lica trazi kontakt.Pazite izjavu Sudiskog strucnjaka.
    Elem penal ko suza Dali bi bio dovoljan za pobedu sumljam jer Laki Luk je glavni njegova objava na istagramu je jos jedna pobeda i titula..
    Toliko o Sudijama Ekspertima i nasoj PIG PONG LIGI.

    0
    0
    Odgovori
    • Lepo je da komentarišeš, ali „sudiski“…“kometarisali“…“sudiskog“…“dali“….“sumljam“… „istagramu“ je dno dna pismenosti. Pošalji roditelje u školu da ti lepo učiteljica vrati pare jer te ništa nije naučila. Nastavnicu. verovatno nisi ni imao, jer to je bilo tek od petog razreda koji ti nisi ni video! O fudbalu, pravilima, greškama, pristrasnosti, objektivnost… ima vremena pričaćemo.

      0
      0
      Odgovori
  4. Ovi iz Arene vire iz ljebu Zvezdine i ti tzv njihovi eksperti su samo eksperti propagandisti kurvojle. Raka je skroz u pravu i tu ne moze biti izmisljanja nikakvih kvazi razloga a ne vidieti cistu istinu a to je da je Zvezdin igrac ispruzenom rukom igrao lopte! Kod tzv eksperata bi isti slucaj da se radilo o npr. Mileticu u Partizanovom kaznenom umesto ovoga, sigurno bio penal za Zvezdu i sve bi to posten sudija lepo video i „dosudio“! Ovako, puj pike ne vazi! Sta tu jos treba recoosimda je bio kao suza cist penal!Ali dopustam da sudija „nije video“!! Medjutim sudija zutokljunac je ocigledno i najmanji bara bara kontakt svirao u korist Zvezde.To je sve „video“ i to besprekorno!? Kako to? Meni je samo zao sto onu jedinu pravu sansu nije Sadiq realizovao. Onda bi pale sve maske, Partizan bi se zatvorio i unistio ih iz kontri! Steta, bas velika steta!
    Zvezda je igrala dosta prljavo,ispovredjivala nam je najbolje igrace a posebno su se drznuli na Sumu jer su znali da im je on najveci otrov od kojeg je pretila najveca opsanost. Sve dok ga nisu onesposobili nisu prestajali da ga prebijaju i gotovo nasilnicki provociraju. A sudija je to sve gledao i nikome nije dao ni zuti karton! Zvezda je opet igrala pod osiguracem od sudije, a poznato je da mali Lukara teska ciganstura, sto je i Z.Pantic dokazao! Da ne govorimo da je ona seljacina i balvan iz Knina(e, bas je degenek!) sa seljackim prezimenom doslovno siledzijski nasrtao na nase igrace! Morao je po svim pravilima biti iskljucen! Partizanu nije lako igrati ovu namestenu ligu i zaista se postavlja pitanje kako to prevenirati. Sudije u punoj harmoniji osakacuju Partizan u svakom mecu a Zvezdu miluju i kad joj treba i kadjoj ne treba.Ja trideset godina pratim derbije i mislim da je najmanje 15 remija navuceno Zvezdi kad su je cupale sudije od poraza. To mu ga dodje kao neko istorijsko pravo cigojle na privilegije u ovoj us.anoj ligi nepravdi i ocigledne ciguligu pravde od nepravde!Sampionat je neregularan jer se nereguarno modifikovao i plejof s obzirom da je pravilo o podeli bodova izmenjeno samo sedan dana pred pocetak prvenstva. To bi sigurno palo pred sportskim sudom u Lozani i cudim se da Partizan to nije sudski osporio pred UEFA i pred KAS-om?!! Predlazem Partizanu da hitno uputi tuzbu sportskom sudu, sigurno ce dobiti spor sa FSS! Kad je pizma neka bude pizma, cisto da dokazemo koliko je tu protivpravne igre u nazovi Superligi Srbije. Medjusobni dueli su pokazali pravo stanje snage dva kluba a vidi se samo po sebi na tabeli kako se bildala ta razlika. Statistika moze ponekad biti i ruzno pace, ali u vecini slucajeva , ako je pravilno tumacimo ,ume da otkrije pravu istinu!

    0
    0
    Odgovori
  5. Objasnite cukundedi Raki da ne zmiri naocare moze da kupi i kod kineza pa ce bolje da vidi a posto je ceo vek precucao u Partizanovoj lozi a sada je dobio gala veceru da kaze svoje misljenje koje nikoga ne zanima jadan pokusaj pogotovo sada kada ni jedan protivnik nema ni jedan razlog da se zali na sudjenje

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter