Prokomentarisane su četiri situacije sa 162. ‘večitog’ derbija.

Iskusni sudijski analitičar Raka Đurović dao je izjavu u kojoj je istakao da je Partizan oštećen za penal u situaciji kada su u duelu bili Takuma Asano i Marko Gobeljić.


RAKA ĐUROVIĆ: Partizan je oštećen za penal u ‘večitom’ derbiju! (VIDEO)

Međutim, sa tim stavom ne staže se analitičar na TV ArenaSport, Miljanom Radakovićem, koji ima drugačije mišljenje.

– Prvo, situacija se dogodila van šesnaesterca. Drugo, ovde nema prekršaja. Nijedan od igrača nije bio fokusiran na loptu, već jedan na drugog, a uz to, obojica fudbalera su dirala loptu rukom. Da je nešto drugo sudija Lukić dosudio – pogrešio bi.

Dalje je Radaković nastavio da komentariše detalje sa 162 ‘večitog’ derbija. Pre gorepomenute situacije, bio je pad Sejdube Sume u duelu sa Nemanjom Milunovićem kada mu je proturio loptu kroz noge.

– Nema prekršaja za penal, ali nema ni simuliranja. Bilo je nekog malog kontakta, ali nije svaki kontakt prekršaj. Dobra odluka Lukića.

Bilo je duela i u šesnaestercu Partizana, kada su se sudarili Strahinja Pavlović i El Fardu Ben.

– Ovde je u pitanju remplovanje, u koje je igrač Partizana ušao jače. Da je nešto dosuđeno, bilo bi prestrogo. Ispravna odluka sudije.

TUMBAKOVIĆ RAZOČARAN ‘VEČITIMA’: Hoće li protiv Norveške igrati igrači Zvezde i Partizana?

Kada je Dušan Jovančić startovao nad Bibarsom Nathom, već je imao žuti karton.

– Jovančić je išao na loptu, da je dobio žuti karton, sudija bi pogrešio.

Utakmica je nekoliko puta bila prekidana i produžena je sedam minuta.

– Moglo je da bude i 10 minuta, ali je sedam sasvim dobra odluka, dovoljno da se nadoknadi drugo poluvreme.

Na kraju, dao je Radaković opšti utisak o glavnom arbitru Lazaru Lukiću.

– Sasvim jaka četvorka za debitanta na derbiju. S obzirom na to da je Lukiću ovo bio prvi put da vodi večiti derbi, bio je na visini zadatka, posao je obavio u redu.

– Svaki sudija, pogotovo na derbiju i na debiju, ima svoju taktiku suđenja. Lukić se odlučio za takvu, što je po meni urodilo plodom i pokazalo se dobro. Na njegovom debiju na derbiju imao je isti kriterijum za sve, sve je odradio kako bi trebalo, kao i ceo njegov sudijski tim – zaključio je Miljan Radaković.