2
Domaći fudbal

DEJAN STANKOVIĆ: Ne potpisujem pat partiju!

Objavljeno: 29.02.20 u 16:35

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je pred 162. ‘večiti derbi’ da ga ne zanima ništa drugo sem pobede njegovih pulena.

Šef stručnog štaba lidera Superlige Srbije se prvo osvrnuo na zdravstveni bilten, srećan je što može da računa na sve igrače.

– Volim da krenem od zdravstvenog biltena, hvala Bogu, sve ih imam na broju. Imaću slatke muke oko odabira startnih 11, ali i momaka na klupi. Svi zajedno kao tim želimo da dođemo do pobede – počeo je Dejan Stanković.

Poslednjih nekoliko derbija nije bilo lepo za oko, Dejan Stanković bi voleo da publika uživa, ali…

– Lepo je pričati kao navijač želimo lep fudbal i puno golova, ali dođite na našu trenersku stranu, uvek tu mora da bude taktike, ali ovoga puta smo se spremili i nećemo odustati od našeg fudbala. Spremni smo za sve opcije, Partizan je ta utakmica i 300 posto smo kocentrisani na nju.

Nekada legendarni fudbaler crveno-belih je istakao da će sitnice odlučiti pobednika sutra.

– Kroz istoriju je ‘večiti derbi’ donosio mnogo iznenađenja, gde god sam poslednjih dana otišao rekli su mi da Zvezda poslednju utakmicu sa Partizanom nije odigrala dobro, a klub je imao dve vrhunske sezone iza sebe. Možda ta utakmica nije ‘legla’, možda je protivnik imao motiv više da odigra protiv Crvene zvezde baš tako. Očekujem lepu utakmicu, derbi odlučuju sitnice, Crvena zvezda na ‘JNA’ kada je izgubila 2:0 imala je dobih 30 minuta, držala je sve u svojim rukama, a onda se nešto promenilo, Partizan uzeo inicijativu, dao gol iz greške Crvene zvezde, e to je ta sitnica, pas, povratna, Suma došao do lopte i gol. Sitnice donose prevagu.

Na pitanje koji će savet dati mladim igračima pred sutrašnju utakmicu se nasmešio i odgovorio:

– Više sam ja srećan nego oni što će igrati tu utakmicu. Oni treba da uživaju, njima će to ostati za ceo život. Treba da prihvate zahteve, ali da uživaju. Dovoljan je derbi sam po sebi, on sam donosi pritisak, ne bih ja da dolivam ulje na vatru.

Crvena zvezda ima 11 bodova prednosti, ali pat partija ne dolazi u obzir.

– Ne bih bio zadovoljan. To se krši sa mojim karakterom. Ne potpisujem za nerešeno. Pat partiju ne priznajem.

Igrao je tri gradska derbija u karijeri, opisao je svaki pojedinačno.

– Igrao sam beogradski, rimski i milanski derbi. Milanski derbi je spektakl, rimski derbi je sa puno tenzije. Dve utakmice pre i posle utakmice ne izlaziš iz kuće. Beogradski prvo igraš kao navijač, pa onda kao igrač i sada kao trener. To je tona emocija koje ne mogu da se opišu. Beogradski derbi je svetinja – zaključio je Dejan Stanković.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

2 Komentara

  1. Dejane, ti sam sebi skačeš u usta, jer kako možeš očekivati od ovih igrača (u projektovanom sastavu za sutra), da idu na pobedu, jer većina ovih igrača su dokazani sporaći a sa sporim igračima je veoma teško ostvariti pobedu protiv iole ozbiljnijeg tima!

    0
    0
    Odgovori
  2. Mogu da shvatim Stankovića da želi samo pobedu Zvezde i da ga drugo ništa ne interesuje! Možda i možemo da dobijemo tim u nekrofilskim dresovima, ali ako se to dogodi to je znak da je Partizan zaista loš i da je srpski fudbal na ozbiljnoj nizbrdici! Zašto ovo kažem?! Samo zbog toga što su u timu Zvezde svi oni prespori igrači, koji su u grupnoj fazi LŠ doživeli blamažu epskih razmera, primivši nekoliko desetina golova, gde su dokazali da su limitirani za savremeni fudbal! Stankoviću, otvori oči dok si na vreme!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter