U utorak 3. marta u Nionu biće održan žreb za novo izdanje Lige nacija, a Srbija se posle dobrog izdanja u prvoj sezoni nalazi u ‘B’ diviziji.

To znači da ako bi naš tim osvojio grupu mogao bi da se nađe u bražu za Svetsko prvenstvo, što je veoma važno, jer će kroz kvalfikacije ići samo pobednici grupa. Srbija se u ‘B’ Ligi nacija nalazi u drugom šeširu. To znači da joj rivali ne mogu biti Škotska, Norveška i Finska.


Iz prvog šešira nam ‘prete’ Rusija, Austrija, Vels ili Češka. U trećem šešeiru su Slovačka, Turska, Republika Irksa i Severna Irska, dok su u poslednjem Bugarska, Mađarska, Izrael i Rumunija.

Takmičenje se igra od septembra ove godine do novembra. Pobednici grupa plasiraće se u ‘A’ diviziju Lige nacija, ali i oni koji ne uspeju kroz kvalfiakcije za SP otićiće u baraž za najveću fudbalsku smotru.

Naime, iz kvalfikacija za Svetsko prvenstvo u Katar će se plasirati samo prvoplasirani timovi iz deset grupa, dok će se za preostala tri mesta 12 reprezentacija boriti kroz baraž, deset drugoplasiranih iz kvalfikacija i pobednici ‘A’ i ‘B’ Lige nacija.

Sastav ‘A’ Lige nacija je:

Portugal, Holandija, Engleska, Švajcarska
Belgija, Francuska, Španija, Italija
BiH, Ukrajina, Danska, Švedska
Hrvatska, Poljska, Nemačka i Island

Podsetimo,  Srbiju u martu čeka baraž za Evropsko prvenstvo, a rival u polufinalu je Norveška u Oslu.

FOTO: FS Srbije