Dok se svet bori sa Koronavirusom koji se proširio i na područje Evrope na tlu našeg kontinenta razmišljaju o načinu borbe protiv smrtonosnog virusa, zbog toga je sada dovedeno u pitanje i odigravanje evropskog prvenstva u fudbalu.

Planirano je da se prvenstvo Evrope ovog leta održi od 12. juna do 12. jula. Planirano je da se mečevi igraju po prvi put u 12 država Evrope. Jedan od gradova domaćina jeste i Rim. UEFA je odlučila da pažljivo prati zdrastvenu situaciju, te će u slučaju potrebe blagovremeno reagovati.


‘VIDIMO SE NA SUDU, JE*I SE, UEFA’: Ovako su navijači Mančester sitija digli frku zbog kazne (FOTO)

Mi smo u stanju pripravnosti. Pratimo šta se dešava u svakoj zemlji, a fudbal, kao i sve ostalo, mora da prati direktive iz svake države. Sportska borilišta će biti zatvorena ako dođe do pogoršanja situacije – rekao je Mikele Uva, član Izvršnog komiteta UEFA italijanskim medijima.

Podsetimo, plasman na Evropsko prvenstvo mogla bi da ostvari i naša reprezentacija koja u martu igra završni turnir Lige nacija i ukoliko pobedi Norvešku, a nakon toga Izrael ili Škotsku, plasiraće se među najbolje selekcije.