0
Domaći fudbal

RADOSLAV BATAK: Prvi cilj – tri boda u Novom Sadu!

Objavljeno: 25.02.20 u 14:15

Radnički iz Niša predstavio je danas novog šefa stručnog štaba Radoslava Bataka koji je došao umesto Milorada Kosanovića koji je podeno ostavku.

Sudbina je to da će Radoslav Batak svoj debi na klupi ‘Reala sa Nišave’ imati protiv svog bivšeg kluba u kom je igrao i koji je trenirao – Vojvodine. Ipak, prva tema je bio njegov novi klub Radnički iz Niša.

– Stigao sam u ogranizovan klub, koji ima visoke ambicije i u skladu sa tim ću se i ponašati. Pred Radničkim su velika iskušenja u nastavku ove sezone, a ja sam spreman za ovaj posao i verujem da ćemo napraviti dobru priču. Mnogi govore da preuzimam klub u nezgodnom trenutku, ali ja mislim da za trenera nezgodan trenutak ne postoji. Prihvatam ovaj izazov, radujem mu se i ubeđen sam da ćemo ovde napraviti ozbiljan rezultat – rekao je Batak na stadionu ‘Čair’.

Kako kaže počelo je upoznavanje sa timom.

– Sa sportskim direktorom Markom Jovanovićem sam delio svlačionicu na Tajlandu, tako da sam i preko njega bio upoznat sa situacijom u klubu. Obavio sam jedan trening sa ekipom, polako se upoznajemo i zadovoljan sam onim što sam video.

Cilj Radničkog je plasman u Evropu, borba sa Vojvodinom i Čukaričkim neće biti laka.

– Svi znamo želju ljudi koji vole ovaj klub i onih koji ga vode. Situacija na tabeli je solidna za nas i potrebno je da u nastavku sezone zaigramo na višem nivou kako bismo ispunili ono što se od nas očekuje. Smatram da ovde ima kvaliteta i da ćemo uraditi ono što je potrebno.

Oformio je svoj stručni štab u njemu će biti pomoćnici Vladimir Najdanović i Zoran Kostić, trener golmana Miroslav Stanković. Njima će se priključiti Zoran Repac i Davor Berberin.

– Imamo plan kako da odigramo protiv Vojvodine, ali ne bih iznosio detalje, jer sam obavio tek jedan trening ovde. Vojvodina je klub u kojem sam ponikao i naravno da postoje emocije, ali to će biti kontrolisane emocije. Ja sam profesionalac i jedno što želim sutra je uspeh Radničkog. Idemo u Novi Sad da napadnemo Vojvodinu i naš cilj je da se odande vratimo sa tri boda – zaključio je Batak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter