2
Domaći fudbal

SNIMAK PREDAVANJA SUDIJE GRUJIĆA: Sviraš dva-tri faula pa kažeš ‘šta je bilo’!? Oni moraju u vas da gledaju kao u Boga! (VIDEO)

Objavljeno: 22.02.20 u 13:15

Srpski arbitar Danilo Grujić veoma je cenjen u našoj Superligi Srbije o čemu govori to da je delio pravdu na nekoliko poslednjih ‘večitih derbija’.

U javnost je procureo snimak sa edikacije budućih fudbalskih sudija. Predavanje je držao jedan od naših najboljih arbitara u Superligi Srbije Danilo Grujić. On je budućim sudijama objasnio kako moraju da se ponašaju na terenu.

– Sviraš prvi faul, pa se osetiš bitnim. Dođeš na teren, pa si ti bitan. Sam među 22 igrača, kažeš „šta je bilo“. Razumete… Vi ste ti koji vodite utakmicu, verujte da je tako, nemojte da oni vode vas. Vi ste ti koji vodite igru, vi ste ti koji odlučujete, oni vas gledaju kao Boga. Pokušaće mnogi, pogotovo ti stariji igrači, da kažu „e vidi šta je došao ovaj klinac..“, držite do sebe kakvi ste bili do sad, samo budite još jači i bolji. Oni zavise od vas, a ne vi od njega… – zaključio je Danilo Grujić u svom predavanju.

Njegov čas suđenja podelio je mišljenja ljubitelja fudbala u Srbiji. Jedni smatraju da je Danilo Grujić ovim hteo da objasni mladim ljudima da sutra moraju biti autoritet na terenu, dok veliki deo njih misli da je ovo bilo skandalozno predavanje.

Šta vi mislite o rečima Danila Grujića?

0
0

2 Komentara

  1. I sta je ovde sporno? Svi znamo da je covek zeleo da kaze da sudija treba biti covek koji vodi utakmicu a ne igraci.Ali eto,mi volimo od svega da pravimo senzaciju pa cemo tako sada i od ovoga.Evo ako vam znaci,napisacu WOW

    0
    0
    Odgovori
    • Istina. Ja sam sudija u Norveskoj, pa isto to slusam na predavanjima iz godine u godinu.
      Pa ipak, popustim igracima i onda nastane haos.
      Ako propustis jednima svirati faul, pa hoces popraviti ili ih pustis da ti se obracaju…na kraju sa terena svi odlazr nezadovoljni

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter