Srpski arbitar Danilo Grujić veoma je cenjen u našoj Superligi Srbije o čemu govori to da je delio pravdu na nekoliko poslednjih ‘večitih derbija’.

U javnost je procureo snimak sa edikacije budućih fudbalskih sudija. Predavanje je držao jedan od naših najboljih arbitara u Superligi Srbije Danilo Grujić. On je budućim sudijama objasnio kako moraju da se ponašaju na terenu.


– Sviraš prvi faul, pa se osetiš bitnim. Dođeš na teren, pa si ti bitan. Sam među 22 igrača, kažeš “šta je bilo”. Razumete… Vi ste ti koji vodite utakmicu, verujte da je tako, nemojte da oni vode vas. Vi ste ti koji vodite igru, vi ste ti koji odlučujete, oni vas gledaju kao Boga. Pokušaće mnogi, pogotovo ti stariji igrači, da kažu “e vidi šta je došao ovaj klinac..”, držite do sebe kakvi ste bili do sad, samo budite još jači i bolji. Oni zavise od vas, a ne vi od njega… – zaključio je Danilo Grujić u svom predavanju.

Njegov čas suđenja podelio je mišljenja ljubitelja fudbala u Srbiji. Jedni smatraju da je Danilo Grujić ovim hteo da objasni mladim ljudima da sutra moraju biti autoritet na terenu, dok veliki deo njih misli da je ovo bilo skandalozno predavanje.

Šta vi mislite o rečima Danila Grujića?