4
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SKUPŠTINA CRVENE ZVEZDE – TERZIĆ: Ispunjavamo ciljeve, UEFA licenca u roku, ali 25 miliona evra moramo da obezbedimo iz nesigurnih izvora prihoda!

Objavljeno: 22.02.20 u 14:10

Na našem najvećem stadionu danas je održana redovna Skupština FK Crvena zvezda, a na njoj se predstavnicima obratio generalni direketor Zvezdan Terzić.

On je svoje izlaganje podelio na tri dela sportske rezultate, finansijsku stabilizaciju i infrastrukturu. Evo celokupnog izlaganja Zvezdana Terzića:

1. Sportski rezultati:

• Crvena zvezda je treći put zaredom učesnik grupne faze UEFA takmičenja, od toga dva puta Lige šampiona.

• Osvojili smo u maju 2019. godine šampionsku titulu, jubilarnu 30, dominantno sa ogromnom bodovnom razlikom.

• Sada smo prvi sa 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan sa realnim šansama da osvojimo treću šampionsku titulu u nizu. To će biti tek treći put u 75 godina dugoj istoriji Crvene zvezde.

• U decembru je iz našeg kluba otišao trener Vladan Milojević, jedan od najuspešnijih trenera koje je Zvezda ikada imala. Na njegovo mesto smo doveli igračku legendu našeg kluba Dejana Stankovića, za koga sam uveren da će kao trener biti jednako uspešan kao što je bio igrač.

• Posebno se radujem što je novi trener Dejan Stanković od starta čvrsto stao iza naših mladih igrača Veljka Nikolića, Željka Gavrića i Njegoša Petrovića i od njih ovog proleća očekujemo punu afirmaciju.

2. Pored sportskih uspeha, uspešno realizujemo i zacrtane poslovne ciljeve:

• Nastavili smo sa daljom finansijskom stabilizacijom kluba, UEFA licencu dobijamo u roku, redovno izmirujemo sve obaveze, uspešno rešavamo stare nasleđene dugove. Organizovali smo se tako da sami obezbeđujemo novac za funkcionisanje kluba. Problem funkcionisanja Crvene zvezde je jasno definisan: ako hoćemo dobar sportski rezultat imamo sigurne rashode u iznosu od oko 30 miliona evra, a sigurne prihode od samo 5.2 miliona evra (od Gazproma četiri miliona i 1.2 milion evra od Telekoma). Razliku od 25 miliona evra moramo sami obezbediti iz veoma nesigurnih izvora prihoda, a to su transferi igrača i bonusi od UEFA takmičenja. Vec šest godina smo uspešni u tome i dokazali smo da ova uprava ima kapacitet da tako nastavi i u budućem periodu.

• Skoro 90% prihoda ostvarujemo iz inostranstva. Nismo na teretu države i poreskih obveznika, funkcionišemo isključivo preko računa – bez sive zone, i sa zadovoljstvom na ime poreza uplaćujemo novac u budžet Republike Srbije.

• Ono što je takođe važno i hoću da istaknem je da smo konačno rešili dug prema Agrobanci.

• Ono što je najbitnije je da petu godinu zaredom poslujemo finansijski pozitivno, a to znači da smo svake godine do sada više zaradjivali nego što smo trošili. To mora biti naš cilj i u narednom periodu.

3. Mnogo smo uložili u infrastrukturu i nastavićemo da ulažemo.

• Preko sedam miliona evra do sada je uloženo u stadion i objekte oko stadiona. Sve iz tekućeg poslovanja, bez dinara zaduživanja. U ovoj godini smo renovirali zapadnu tribinu sa svim pratećim sadržajima, a završavamo i novu zgradu za teretanu, mediko blok i dnevni odmor igrača.

4. Omladinska škola je naš veliki ponos i nastavićemo i dalje da ulazemo u nju.

• Omladinci su se plasirali među 16 najboljih klubova Evrope, nadam se da ćemo proći i dalje. U kvalitetnoj ligi Srbije i omladinci i kadeti su jesenji šampioni. U svim mladjim kategorijama imamo rekordan broj reprezentativnih igrača. Osim investicije u izgradnju trening kampa za mlađe selekcije, mi svake godine ulozimo oko tri miliona evra u rad omladinske škole, a planiramo da u narednom periodu uložimo jos više. To je investiranje koje će se sigurno isplatiti.

• Znamo da igrači koji izađu iz omladinske selekcije teško mogu odgovoriti visokim rezultatskim zahtevima prvog tima pa sve najtalentovanije igrače šaljemo u naš razvojni tim koji igra pod imenom FK Grafičar. Naši mladi igrači su jesenji prvaci Prve lige Srbije i svojim igrama i rezultatima su pokazali da imaju ogroman potencijal. Najveći benefit za naš klub su mladi igrači koji preko Grafičara dolaze spremni za prvi tim Crvene zvezde. Najbolji dokaz za to su Veljko Nikolić i Željko Gavrić od kojih ovog proleća mnogo očekujemo.

• Prvi smo fudbalski klub na ovim prostorima koji je osnovao svoju televiziju. Zvezda TV ce ući u dom svakog zvezdaša koji će svakodnevno moći da prati dešavanja u našem klubu.

• Bili smo društveno odgovoran klub koji je učestvovao u mnogim humanitarnim akcijama, i donirali smo značajna finansijska sredstva za bolnice u Srbiji.

• Finansijski smo pomogli mnogim klubovima u okviru našeg sportskog društva, i tako pokazali jedinstvo i solidarnost unutar Zvezdine porodice.

• Izborili smo se da nam skupstina FSS prizna titulu iz 1946, osvojenu na terenu, i tako ispravi višedecenijsku nepravdu.

Nastavićemo vredno da radimo, svesni smo da u Crvenoj zvezdi nema minulog rada ni stare slave. Svaki dan je novo dokazivanje. Ciljevi su jasni: šampionske titule i stalno igranje u grupnim fazama UEFA takmičenja – evropske utakmice moraju biti naša obaveza.

Podsetimo, Crvena zvezda večeras od 18 časova igra protiv Vojvodine na stadionu ‘Rajko Mitić’.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

4 Komentara

  1. “SKUPŠTINA CRVENE ZVEZDE – TERZIĆ: Ispunjavamo ciljeve”, samo što lakirana bubašvaba nije rekao u čemu to Zvezda ispunjava ciljeve! Možda u dovođenju prslih i limitiranih stranaca uglavnom afričke provenijencije!

    0
    0
    Odgovori
  2. kaze 25 … to znaci minimum 50 (mozda i vise) miliona za stari DUG i nova ZADUZENJA do sledece polusezone … naslov i tekst je ispunjen starim oprobanim sistemom: MANIPULACIJA, LAZ, PREVARA, PLJACKA NA TERENU i VAN NJEGA … moze mu se-moze im se .. dokle ?! pa samo od evrope – UEFE zavisi ! zasto ? pa ko da im sudi i presudjuju …?! ONI su srpski sport zarobili !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Ova konferencija isto kao da gledam Bolji Život i Srećne Ljude ponovo po sto devedeset deveti put . Njima isto nikad ne bude ništa bolje ,sem što na kraju shvate da i neće biti bolje,a Terza nikad da shvati ?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter