2
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

MILOŠEVIĆ: Detaljnije o odlasku Zorana Tošića i jaka poruka – ‘Ubio bih kada neko stekne prednost na nemoralan način!’

Objavljeno: 21.02.20 u 14:47

Trener Partizana Savo Milošević na konferenciji za medije uoči duela protiv TSC-a u Bačkoj Topoli govorio je o različitim temama.

Jedna od najinteresantnijih tema poslednjih dana svakako je tema potencijalnog odlaska Zorana Tošića iz Partizana, budući da mu ugovor ističe na kraju sezone, a da se pojavila vest da će napustiti ekipu posle ‘večitog’ derbija 1. marta i otići u Kairat.

– To oko odlaksa još nije gotovo. Moja ideja je da probamo da zadržimo Tošića – rekao je Milošević, ali potom dodao:

– I ljudski, a i trenerski, kao neko koga je Tošić mnogo zadužio otkako sam šef stručnog štaba Partizana, neću ga zaustavljati ako je njegova ideja da ode. Jer, to zaslužuje. Razgovarao sam sa ljudima iz kluba, videćemo šta će se desiti. Mnogo nam je Bambi doneo, potreban nam je, ali ne bih imao srca da ga sprečim, ako odlučio da se još jednom oproba u inostranstvu. Moram i u tome da ga podržim.

Kako bi na Partizan uticalo da u sred sezone ostane bez igrača u startnoj postavi?

– Vreme je pokazalo da se bez svakog može. Trudimo se da zadržimo najbolje što imamo, uspeli smo praktično da sačuvamo čitav tim, ali moglo je da se desi da neko plati 15.000.000 evra za Sadika, pa da moramo da se snalazimo. Igrali smo jesenas takav fudbal da dobijamo dosta ponuda za igrače, bilo da im je 17 ili da su stariji od 30 godina. Ovo je još jedan dokaz“, pojasnio je Milošević.

Umar Sadik ima opasnost da bi sledeći žuti karton predstavljao suspenziju. A, pre ‘večitog’ derbija je još dva susreta, sa TSC-om u Superligi i Proleterom u Kupu u sredu.

– Vodimo računa, razgovaro sam sa našim napadačem – rekao je Milošević i poručio da neće namerno Sadik dobiti sutra karton, da bi ih ‘očistio’ za meč protiv Zvezde.

– Nema potrebe da pribegavamo tome. Tražiću da sutra Sadik igra maksimalno. Protiv Proletera sigurno neće igrati, pa nema potrebe da se bavimo tom temom.

Interesantno je bilo i pitanje jednog novinara vezano za slučaj izbacivanja Mančester sitija iz Evrope u naredne dve sezone zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja.

– Teško je komentarisati kad ne znam detalje, ali ukoliko je Siti zaista prekršio pravila finansijskog fer-pleja onda sam za to da bude kažnjen i ovako i još žešće. Bar smo mi u Srbiji osetili na svojoj koži kazne UEFA i FIFA, ne vidim zašto bi bilo ko, pa i Siti, bio povlašćen. Nisam advokat Mančester Sitija, međutim, teško mi je da poverujem da je klub radio neke stvari na tom nivou i da je došao u ovu situaciju. Opet, ako jeste, ne mogu da se otmem utisku da drugi nisu. Teško da je samo Siti vodio takvu politiku, a da su svi drugi čisti 100 odsto.

Zatim je pojasnio.

– Može biti da služe za primer, a ni to mi se baš ne dopada. Surov sam kad su takve stvari u pitanju. Ukoliko nečasno stičete prednost nad sportskim rivalom – na primer dopingom ili dogovorom, kao što je pre nekoliko godina bio slučaj u Italiji – zalažem se za surove kazne. Bio sam profesionalac 17 godina i za to vreme nisam aspirin popio, nego sam ćutao i trpeo bol. Ako neko drugi popije nešto, na nemoralan način stekne prednost, u stanju sam da ga ubijem. To je razlog zbog kog bih bio daleko suroviji prilikom izricanja presuda za one koji dobijaju prednost na nečasan način – zaključio je Savo Milošević.

0
0

2 Komentara

  1. Krv nije voda! Ovom se u kuci medjusobno poubijali zbog medje sta je cije, kako se genetika sama ofira. Bolnica je pravo mesto za ovakve!

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa zasto onda radis u Partizanu kada znas sta su izjavili Dmitrovic,Pejovic,Brana Ilic,Asprogenis,Emeghara,Mateus,Bojan Radovanovic.I to nisu bila nagadjanja vec javne tvrdnje,narocito Dmitrovica i Pejovica koji su tu svoju javnu tvrdnju govorili na sastanku koji je UEFA organizovala.To nisu bile izjave Zeljka Pantica lupetala i ostale budalastine.Sta mislis mister Savo da li je regularno bilo da predsednici superligaskih klubova ujedno obavljaju funkciju u upravi Partizana? Dzomba na primer. To je kao da imas svoj klub u prvenstvu.Da ne nabrajam tadasnjeg Milanovica iz Metalca itd.A sada kukate na Graficar.Pa kako je bre Savo moglo da Tole bude predsednik FSS-a a da istovremeno obavlja funkciju u upravi Partizana? Sta je trazio recimo Ivica Kralj na tvom predstavljanju u Partizanu ako recimo radi u Macvi?I na kraju Savo,Vojvodina vas je pustila ove sezone bas kao i Radnicki Nis.To svako sa gramom mozga zna.Pa nismo svi zatucani zadrugama i ostalim smecima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter