Trener Crvene zvezde Dejan Stanković najavio je igru na pobedu u derbiju 22. kola Superlige Srbije protiv Vojvodine.

Biće to njegov debi pred navijačima Crvene zvezde na stadionu ‘Rajko Mitić’ u svojstvu novog šefa stručnog štaba.


–  Navijači Zvezde nikada istorijski nisu zakazali, sveje  do nas i pristup mora da bude kakav treba. Obećavam borbenu utakmicu, a što se tiče zdravstvenih problema ne mogu da računam na Boaćija, Tomanea i Gajića koji će od ponedeljka biti u ekipi i konkurisati protiv Inđije.

Biće to susret sa starim prijateljem, Nenadom Lalatovićem, koji sedi na klupi Vojvodine.

– Bio sam zajedno sa Lalatovicem u ekipi kao mlad, a on zna šta je Zvezda. Poštujem njegov rad i gde je radio imao je uspeha. Ima svoj stil igre, jak ritam i biće teško. Ne bežimo od toga da budemo favoriti, imaćemo navijače uz sebe da budu energija tima i pokušaćemo da pokažemo zube.

Mečevi sa Vojvodinom su pravi derbiji posle Partizana, a sećam se mog poslednjeg meča, igrali smo lepo. Dobro smo spremili utakmicu, znamo sa kim igramo i probaćemo da budemo uspešni. Bilo je dobrih i loših stvari koje smo pokušali da ispravimo i budemo bolji.

Zahvalio se i navijačima, čak i onima koji sutra neće biti na stadionu.

– Delijama kapa dole. Oni će doći, a i oni koji ne budu tu biće srcem uz nas. Ovde sam mesec dana osećam podršku i zahvaljujem im se. Lala i ja se znamo od svoje desete godine i tih 90 minuta stavljam u zagradu i rođenog brata Ne treba sklanjati vrednosti, ne prepoznajem nikoga i to je za mene amin. Posle meča se vraćamo u normalu i život se nastavlja dalje. Tako ja gledam na te stvari.

– Rano je da zaključujemo neke stvari. Oduzeli smo neke stvari Čukaričkom, Lala voli da se vrati u nazad i da igraju jedan na jedan. Sve taktičke zamisli treba da ispunimo. Možda nemamo iskustva da kontrolišemo meč, treba da je zatvorimo nema potrebe da se potrošimo i da se gubi energija. Treba da stanemo na loptu i ako se primi gol, onda je problem. Ove stvari će se ispraviti, ali treba vremena i mladi trebalo da koriste glavu. Kada si na terenu to te niko ne pita i respekt mora da postoji.

Bilo je i ljutnje El Fardu Bena na Banovom brdu.

Ben se nije ljutio, posle izmene na mene, već na sebe. Nijedan stranac ovde nije u drugom planu. On će igrati, a videćemo ko će šutirati penale ako ih bude Ben će dati gol kada se ne bude očekivalo ili bude mnogo važno – zaključio je Stanković.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Mirko Marković