2
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT / Andrej Kranjc

DEJAN STANKOVIĆ: O susretu sa Lalatovićem, ‘zatvaranju utakmica’ i na koga se Ben ljutio na Banovom brdu!

Objavljeno: 21.02.20 u 14:24

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković najavio je igru na pobedu u derbiju 22. kola Superlige Srbije protiv Vojvodine.

Biće to njegov debi pred navijačima Crvene zvezde na stadionu ‘Rajko Mitić’ u svojstvu novog šefa stručnog štaba.

–  Navijači Zvezde nikada istorijski nisu zakazali, sveje  do nas i pristup mora da bude kakav treba. Obećavam borbenu utakmicu, a što se tiče zdravstvenih problema ne mogu da računam na Boaćija, Tomanea i Gajića koji će od ponedeljka biti u ekipi i konkurisati protiv Inđije.

Biće to susret sa starim prijateljem, Nenadom Lalatovićem, koji sedi na klupi Vojvodine.

– Bio sam zajedno sa Lalatovicem u ekipi kao mlad, a on zna šta je Zvezda. Poštujem njegov rad i gde je radio imao je uspeha. Ima svoj stil igre, jak ritam i biće teško. Ne bežimo od toga da budemo favoriti, imaćemo navijače uz sebe da budu energija tima i pokušaćemo da pokažemo zube.

Mečevi sa Vojvodinom su pravi derbiji posle Partizana, a sećam se mog poslednjeg meča, igrali smo lepo. Dobro smo spremili utakmicu, znamo sa kim igramo i probaćemo da budemo uspešni. Bilo je dobrih i loših stvari koje smo pokušali da ispravimo i budemo bolji.

Zahvalio se i navijačima, čak i onima koji sutra neće biti na stadionu.

– Delijama kapa dole. Oni će doći, a i oni koji ne budu tu biće srcem uz nas. Ovde sam mesec dana osećam podršku i zahvaljujem im se. Lala i ja se znamo od svoje desete godine i tih 90 minuta stavljam u zagradu i rođenog brata Ne treba sklanjati vrednosti, ne prepoznajem nikoga i to je za mene amin. Posle meča se vraćamo u normalu i život se nastavlja dalje. Tako ja gledam na te stvari.

– Rano je da zaključujemo neke stvari. Oduzeli smo neke stvari Čukaričkom, Lala voli da se vrati u nazad i da igraju jedan na jedan. Sve taktičke zamisli treba da ispunimo. Možda nemamo iskustva da kontrolišemo meč, treba da je zatvorimo nema potrebe da se potrošimo i da se gubi energija. Treba da stanemo na loptu i ako se primi gol, onda je problem. Ove stvari će se ispraviti, ali treba vremena i mladi trebalo da koriste glavu. Kada si na terenu to te niko ne pita i respekt mora da postoji.

Bilo je i ljutnje El Fardu Bena na Banovom brdu.

Ben se nije ljutio, posle izmene na mene, već na sebe. Nijedan stranac ovde nije u drugom planu. On će igrati, a videćemo ko će šutirati penale ako ih bude Ben će dati gol kada se ne bude očekivalo ili bude mnogo važno – zaključio je Stanković.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Mirko Marković

0
0

2 Komentara

  1. Zar je bitno na koga se limitirani “kapitalac” Ben ljutio što je zamenjen?! On je zamenjen jer nije imao pojma! Taj samo zna da prosledi loptu do najbližehg saigrača i ništa više. On nema duel igru, nema skok, nema rešenje za situaciju “1 na 1” i nikada od kad je u Zvezdi nije predriblovao igrača ili napravio prodor direktno prema golu! On može dati gol jedino iz penala ili kada ga protivnik ostavi samog u petercu! Sa Benom u Grafičar na kaljenje, a iz Grafičara vratiti mladog i brzog Stanojeva! Stanojev je naša perspektiva a ne limitirani i spori 33 godišnji Ben!

    0
    0
    Odgovori
  2. “Nijedan stranac ovde nije u drugom planu. On (misli se na Bena) će igrati”, reče Stanković na konferenciji za novinare! Ovo je ključna rečenica za shvatiti šta se radi u Zvezdi! Znači Ben će imati zagarantovano mesto u timu isto kao i kod Milojevića! Ovo je neverovatno! Podatak za Riplija! Da 32-godišnji spori Ben ima zagarantovano mesto u timu i da zbog njega ne mogu dobiti šanse brzi Simić, brzi i robustni Vukanović kao i naši mladi biseri Stanojev i Pantović! Samo HITNA PRIVATIZACIJA može rešiti ovu montipajtonovsku situaciju u Zvezdi, koju vode one lakirane bubašvabe kao polu-privatni klub!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter