3
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

PORUKA TERZIĆA IZ BANJALUKE: Letošnja pojačanja nisu promašaji! Milojević i Mrkela su ih dovodili…

Objavljeno: 18.02.20 u 19:44

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić boravio je u Banjaluci gde je gostovao na banjalučkoj televiziji ‘Elit’.

Na početku se našalio da ga ovog puta niko ne slika, jer prošlog puta u istom gradu je nastala slika na kojoj su bile i vođe navijača Partizana, te je kasnije Terzić bio prozivan od strane navijača Crvene zvezde na košarkaškoj utakmici.

– Rekao sam danas kada sam došao u Banjaluku: ‘Nemoj da me niko ni sa kim slika, ne znam ko stoji iza toga'“, nasmejao se Terzić i dodao:

– Šalim se, drago mi je što sam u Banjaluci, svestan sam šta znači Zvezda ovom narodu u Republici Srpskoj i ponosan sam što sam dobio priznanje. Što se tiče fotografije, bio je nesporazum koji je prevaziđen, pogotovo zato što je povod tog mog dolaska 9. januara u Banjaluku bio nešto najsvetije, bez obzira na to kome pripadamo – Zvezdi, Partizanu… Bili smo na proslavi Dana Republike Srpske, desila se slučajno ta fotografija i nadam se da tih nesporazuma više neće biti. Nije nam trebala ni ta fotografija, niti ti nesporazumi. Važno je da je sve to prevaziđeno i da se okrenemo budućnosti – dodao je Terzić.

FOTO: HOTSPORT / Andrej Kranjc

Potom je pričao o novom treneru Dejanu Stankoviću i aktuelnom momentu u Zvezdi od odlaska trofejnog stručnjaka Vladana Milojevića.

– Sa Dejanom Stankovićem smo dobili ono što smo i očekivali. Novu energiju i novu strast. Sve ono što je preživeo u jednoj od najjačih liga na svetu kao igrač pokušava da pretoči ovde kod nas. Tek je prva utakmica, navijačima je rano da ocenjuju vrednosti ovog tima. Ono što sam se uverio, jer sam bio na pripremama sa njima, je da su igrači prihvatili njegove zahteve i folozofiju. Dejan je za mene pozitivno iznenađenje, kao početnik je uspeo da prenese filozofiju na igrače. Nametnuo se kao autoritet, sa jasnim zahtevima šta se od igrača očekuje. Videlo se to i na meču protiv Čukaričkog. Igrali smo visok presing sa mnogo trčanja. Zahtevan je i što se tiče fizike i taktike. Navijači moraju da znaju da će biti i padova, ali moramo da ga podržimo i kada krene loše. Ja se nadam da do toga neće doći i da ćemo da izdominiramo – poručio je na početku razgovora Zvezdan Terzić.

Terzić je istakao da očekuje puno od igrača iz omladinske škole.

– Mnogo ulažemo u omladinsku školu, između 3,5 i 4 miliona evra. Prvi tim Crvene zvezde je podigao zahteve i nije realno da dečaci iz omladinske škole dođu u tim koji želi da igra svake godine u Ligi šampiona. Zbog toga smo kao međustanicu ubacili Grafičar. Tu moraju da očvrsnu i dođu spremni u prvi tim. Ubeđen sam da ćemo dugoročno imati mnogo benfita od te saradnje. Uspesi koje pravi omladinski tim pokazuju da smo na pravom putu. To je sjajna generacija igrača rođenih 2002. godine. Pokazali su kvalitet protiv Totenhema, Bajerna, Olimpijakosa, Šerifa. Verujemo u tu generaciju, a posebno verujem u naredne generacije. Posebno onu od dečaka rođenih 2003. godine, jer od tog tima Zvezda mnogo očekuje.

Ipak, nije ni sve idealno u Zvezdi, pa je tako u letnjem prelaznom roku promašeno sa puno stranaca i bile su to pogrešne investicije.

– Ne bih se složio. Kada sam doveo Vladana Milojevića i Mitar Mrkelu u klub dao sam im potpunu autonomiju u izboru igrača. Oni su doneli Crvenoj zvezdi Ligu Evrope, dve Lige šampiona i niko ne može da kaže da su igrači koji su oni doveli promašaj. Skloni smo lakom karakterisanju ljudi i igrača. Ne mogu da se složim da su Kanjas, Tomane i Garsija, momci koji su imali veliki udeo u plasmanu u Ligu šampiona, Zvezdini promašaji. Doneli su Zvezdi 20 i nešto miliona evra.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Navijačima posebno bodu oči Žander i Van la Para.

– Žander je na pojedinim mečevima bio naš najbolji igrač. Garsija je golom protiv Jang Bojsa doneo Zvezdi. Milojević je mnogo računao na njih, došao je novi trener kome se ne uklapaju u filozofiju. Oni su pažljivo skautirani od strrane Milojevića, pomoćnika Kosanovića i direktora Mrkele. Imali su zavidnu karijeru pre Zvezde.

Pre dve sezone Ričmond Boaći je prodat u Kinu, a sada bi isto moglo da bude i sa Milošem Degenekom.

– To su najuspešniji poslovni potezi Zvezdi. Degeneka smo doveli za 200.000 evra iz Japana, a prodali ga za 4.000.000 evra. Zatim smo ga vratili za 1.500.000 evra, i već imamo ponudu od tri miliona evra. Sve je u Kini stalo zbog koronavirusa. Boaćija smo doveli za nulu, prodali smo ga za 5.500.000. Dakle, više puta smo zarađivali na njima. Prošlo je vreme kada su igrači ostajali u klubovima po šest ili sedam godina. Takav je danas biznis – objasnio je Terzić.

0
0

3 Komentara

  1. Ovi pojedini,nazovi,navijaci Zvezde imaju kratko pamcenje.Pa gdje smo bili prije par godina,a gdje smo sada?I vi hocete da smjenjujete te ljude koji su Zvezdu izvukli sa samog dna?Jeste li vi pri zdravoj pameti?

    0
    0
    Odgovori
  2. Terzić na vulgaran način pokušava da nas navijače Zvezde napravi majmunima, kada kaže da prošlog leta dovedeni “kapitalci” nisu promašaji?! Kad nisu promašaji zašto ni jednog od tih “kapitalaca”, uključujući i Bena i Boaćija, ne možeš nikome u svetu utrapiti! Svi su ostali u Zvezdi kao u sigurnoj kući! HITNA PRIVATIZACIJA!

    0
    0
    Odgovori
    • E moj doktore poceo si kao i ovaj duh koji lebdi da nam radis lobotomiju mozga mislite da smo svi mi idioti. Ostavka bre! Mars iz Zvezde!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter