7
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT / Andrej Kranjc

SLS: Zvezdi bilo dovoljno 14 minuta da sruši Čukarički, Stanković startovao pobedom (VIDEO)

Objavljeno: 15.02.20 u 16:20

U derbiju 21. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je pobedila Čukarički na Banovom brdu 2:0 (2:0).

Debi Dejana Stankovića i pobeda. Tri boda za miran početak prolećnog dela sezone. Motor crveno-belih bio je trio mladih igrača Gavrić-Petrović-Nikolić. Ali, idemo redom…

Crvena zvezda je utakmicu na Banovom brdu otvorila na najbolji mogući način – golom. Igrao se peti minut kada je Ben pobegao odbrani Čukaričkog po desnom boku, ubacio loptu u srce šesnaesterca, Ćirković je loše reagovao, lopta je stigla do mladog Nikolića koji nije mnogo razmišljao, šutriao je, a lopta je uz pomoć nesrećnog Ćirkovića prevarila Petrovića – 0:1.

FOTO: HOTSPORT / Andrej Kranjc

Gosti su do drugog gola mogli u 9. minutu kada je posle kornera Gobeljić uhvatio volej sa ivice šesnaesterca, ali je Petrović bio na mestu. Posle novog udarca iz ugla zamalo neprecizan bio je Degenek. Ipak, samo četiri minuta kasnije Petrović je morao da vadi loptu iz mreže. Posle auta sa leve strane, Njegoš Petrović je uputio ‘bombu’ sa nekih 30 metara od gola i ‘ubio pauka’ – 0:2. EVROGOL!

U 18. minutu je sudija Danilo Grujić propustio šansu da svira penal za Čukarički. Povlačio je Gobeljić nesuđeno pojačanje Crvene zvezde Birmančevića, ali arbitar to nije okarakterisao kao penal. Čukarički je prvi put opasno zapretio u 33. minutu kada je Ćirković centrirao sa leve strane, Tedić pokušao glavom, ali slabo za Borjana. Samo minut kasnije pokušao je Ben iz slobodnog udarca, ali je šut bio loš.

Crvena zvezda je do trećeg gola mogla u 45. minutu kada je posle šuta Bena lopta pogodila u ruku visokog Šapića. Po novim pravilima to je bio penal, iako je štoper Čukaričkog pokušao da pomeri ruku, tačnije stavi je iza leđa. Šut Bena odbranio je Petrović. Na poluvremenu je ostalo 2:0 za Crvenu zvezdu.

FOTO: HOTSPORT / Andrej Kranjc

U drugom poluvremenu prva je zapretila Čuka, Veličković je pokušao sa ivice kazneno prostora, ali je Borjan lako ukrotio taj pokušaj. Drugo poluvreme bilo je daleko dosadnije od prvog, a Čukarički je u 74. minutu mogao do gola, Kajvević je uposlio N’Dajea, ovaj je pobegao odbrani Crvene zvezde i umesto da šutira pokušao je da se oslobodi Milunovića, što je iskoristio Borjan i uzeo mu loptu. Minut kasnije rezervista Simić je asistirao do Boaćija, napadač iz Gane je pogodio, ali je bio ofsajd.

Poslednju šansu videli smo u 90. minutu kada je Garsija pokušao sa distance, ali je Petrović bio na mestu. Crvena zvezda u sledećem kolu u subotu dočekuje Vojvodinu na staionu ‘Rajko Mitić’.

FOTO: HOTSPORT / Andrej Kranjc

ČUKARIČKI – CRVENA ZVEZDA 0:2
/Nikolić 5, Petrović 14/

Stadion Čukaričkog na Banovom brdu
Kapacitet: 4.070
Sudija: Danilo Grujić

Čukarički: Petrović – Ćirković, Šapić, Puškarić, Veličković – Kovač, Docić – Vidosavljević (od 46. Ndiaje), Kajević, Birmančević (od 78. Zorić) – Tedić (od 62. Mićin). Trener: Aleksandar Veselinović.
Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić – Jovančić, Petrović – Ben (od 71. Simić), Nikolić, Gavrić (od 77. Garsija) – Boaći. Trener: Dejan Stanković.

0
0

7 Komentara

  1. Ne znam zasto je uigravan babic,kad su na stoperima ostali isti panjevi.posle pola sata vise nisu mogli da istrce napred i ostali su ispred nasih 16,sto je odmah povuklo ceo tim nazad.koliko to (ne)znanja je potrebno da se to vidi?igra celog tima najvise zavisi od para stopera i zadnjih veznih.ako oni ne mogu da potisnu protivnika ,ostaje samo da imas srece kao miloje.

    0
    0
    Odgovori
    • Bravo, za komentar pod “la vita”, vidi se da čovek poznaje fudbal! Ali, bih dodao da ni igra bekova nije bila na nekom zavidnom nivou. U ofanzivi ih nigde nije bilo! Zvezdi trebaju pod hitno desni bek, brzi štoper i cenrafor! Imamo 11 bodova prednosti i sada je vreme da se probaju naše mlade snage! Naravno, ne svi odjednom nego postepeno. Treba dati šansu Erakoviću, Pantoviću, Stanojevu i mladom Burmazu na mesu cenarfora!

      0
      0
      Odgovori
  2. cirkus u smesnoj ling long superligi srbije se nastavlja. cuka, kao i vecina klubova u srbiji protiv zvezde ima slab dan… naravno, tu su i sudije da pripomognu drzavnom bankomatu…

    0
    0
    Odgovori
  3. Još je rano da pričamo o Zvezdi! Za početak nije lose! Zvezda je pokazala veći nivo agresije i borbenosti u igri, nego do sada! Ali, Zvezda je praktično igrala sa 9 igrača, jer igranje poznatih “kapitalaca” Bena i Boaćija je bilo smehotresno. U drugom poluvremenu Zvezda je potpuno pala! To je osnovni razlog što Zvezda nije mogla da izdrži dugo u visokom ritmu. Ipak, manjak igrača na terenu se mora osetiti. Najbolji u Zvezdi su bili Petrović, Nikolić i Gavrić. Ostali na nivou iz ere Milojevića-čist prosek!

    0
    0
    Odgovori
  4. Najgori Ben i Boaći,igraju samo za sebe. Na klupu obojica,prednos dati domaćim igračima,jer je očigledno da syranci samo ležerno odrađuju utakmicu bez ilakve želje. Dobro su plaćeni i glume velike igrače.

    0
    0
    Odgovori
    • Slažem se sa tvojim komentarom da treba probati mladog Burmaza, jer evo godinama probaju ovog hvalisavog panja za fudbal Boaćija, pa nikakve vajde. Dobro je neko u jednom komentaru napisao da još nije video Boaćija da zna nešto uraditi sa loptom u nogama, osim da šutira penale i da dodaje loptu najbližem saigraču! To je sve od Boaćija! Boaćija pod hitno na kaljenje u Grafičar, samo ne znam da li bi tamo imao mesta kod Milije Žižića!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter