1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

VELJKO NIKOLIĆ ‘PRKOSI’ IVANIĆU: Želim da Marinova ‘desetka’ bude moja!

Objavljeno: 02.02.20 u 13:00

‘Marko Marin i Ben su me savetovali kao isusnije kolege da uvek loptu primim okrenut leđima prema golu – kaže talentovani vezista.

(Od specijalnog izvestača HotSporta iz Beleka – Mirko Marković)

Najavili su iz uprave Crvene zvezde da menjaju ‘taktiku’ i da će pokušati sa novim mladim igračima da osveže ekipu za prolećne ispite, a juče se protiv Ludogoreca u startnoj postavi našao Veljko Nikolić. Momak sa ogromnim fudbalskim potencijalom po prikazanom najavljuje uspon i vremenom je cilj da postane adut trenera Dejana Stankovića.

– Zadovoljan sam što sam odigrao utakmicu protiv Ludogoreca od početka i što saigrači više veruju u mene. Prošle godine nisam imao minutažu zbog povreda. Nadam se da mi predstoje igre u kontinuitetu – rekao je Veljko Nikolić.

Utakmica sa šampionom Bugarske je do sada najvišeg intezoiteta u karijeri.

– Ludogorec je fantastičan tim, njihov posed lopte nas je malo više umorio. Ali, lepo smo im odgovorili pritiskom i visokim presingom, što je po meni i prelomilo utakmicu.

Mirko Ivanić je već nagovestio da je on naslednik Marka Marina, a tu ulogu želi i Veljko Nikolić.

– Zašto da ne? Na meni je samo da radim i treniram. To će sve doći potrebno je vreme.

Vezista očekuje da preuzme „desetku“.

– Što da ne! Sa jedne strane bi bio pritisak, sa druge strane opet ne bi. Voleo bih iskreno da nosim njegov broj.

Značio je rad sa Markom Marinom.

– Stvarno mnogo. Savetovao me je, pošto igramo na istoj poziciji. Kao i Ben. Hvala, obojici na tome.

Jedna poruka je mnogo bitna.

– Najviše mi je govorio kako u manevru da funkcionišem. Da kad primam loptu budem okrenut leđima. To mi je dosta pomoglo.

Očekivao se mali brži napredak u karijeri.

– Iskreno, da! Sputavale su me povrede. Nije uvek bilo do mene. Verujem da će se sve to promeniti. Ovo je moja ključna sezona! Od sada samo gledam unapred.

Istakao je direktor Zvezdan Terzić da su Željko Gavrić i Veljko Nikolić trenutno najbolji igrači ekipe.

– Ne bih ja to tako rekao. Drago mi je što direktor misli tako. Trenutno smo na pripremama. Neko je u boljoj, neko u lošijoj formi. Svi smo podjednaki. Kad se budemo vratili sa priprema, odmorili, videćemo…

Mnogi očekuju da vezista postane oslonac ekipe.

– Sve je na Misteru. On odlučuje.

Navijači dosta očekuju na proleće.

– Nadam se da ću ovo polusezonu odigrati dobro. Daj Bože! Vezan sam ugovorom za Crvenu zvezdu. Želim da osvojim duplu krunu. To mi je jedina želja.

Idol mu je vezista Arsenala.

– Imam svog idola, to je Mesut Ozil! Ne bih nikada sebe upoređivao sa nekim drugim igračem. Gledam sebe, pratim kako igram – zaključio je Veljko Nikolić.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter