8
Domaći fudbal

ZVEZDA SVE BOLJA: Veoma uspešna provera crveno-belih, pao je Ludogorec!

Objavljeno: 01.02.20 u 16:53

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Ludogoreca u trećoj pripremnoj utakmici u Turskoj – 1:0 (1:0).

(Od specijalnog izveštača iz Beleka – Mirko Marković)

Opšti utisak je da je Zvezda delovala sigurno, a prvi deo trebalo bi da bude model igre i taktički Stanković je nadmudrio kolegu Vrbu.

Pobeda Crvene zvezde nad učesnikom Lige Evrope, koji se sprema za dvomeč sa Interom. Minimalac je doneo Marko Gobeljić, koji je bio koban za Ludogorec (1:0).

Šampion Srbije se pokazao u dobrom svetlu, pogotovo u prvom delu, kada protivnik nije mogao da dođe do gola. U nastavku su na momente crveno-beli pokazali deo repertoara, a rezultatski su u finišu promašili penal preko Pavkova. Ovaj uspeh donosi samopouzdanje pred nastavak priprema.

Odlučio se Dejan Stanković da malo izmeša karte i pruži šansu od starta dvojici mladih igrača Gavriću i Nikoliću uz Petrovića, koji je jesenas, već upisivao mečeve za najbolji tim.

Velika energija, presing i pribranost pozadi obeležili su prvi deo u kojem šampion Bugarske nije šutnuo na gol kapitenu Milanu Borjanu. Sa druge strane napred su se kreirale solidne akcije, ritam je bio dobar i ‘zelenima’ je prvo pripretio Rodić.

Nastavili su crveno-beli da dodaju gas i da izdrze ‘tuču’ grubog rivala, koji su delovali rastrzano. Nekoliko pojedinačnih poteza nisu prošli, ali je posle centaršuta Bena prvo Nikolić pogodio golmana i odbitak je u mrežu sproveo u 28. minutu dobro postavljeni Marko Gobeljić. Zvezda je delovala sigurno sa jasnim planom da sačuva prednost do poluvremena.

Iskusni trener Pavel Vrba se odlučio da pojača napad, a na otvaranju su Bugari stisli i usledila je opaska Stankovića igrači ma posle nekoliko minuta nastavka:

– Usli smo katastrofalno…

Osećao je šef opasnost i posle izvedenog slobodnog udarca Džibota je pogodio stativu. Spasilac posle nekoliko minuta u dva navrata bio je Borjan, a pre toga je defanziva imala propuste, pošto se Ludogorec probudio.

Babić je u 77. minutu izbacio loptu sa gol -linije za izjednačenje. Dobar šut upisao je Petrović, koji je danas na sredini delovao kao ‘švajcarski sat’. Usledio je penal posle solo prodora Simića iz kojeg nije poentirao Pavkov.

C. ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić, Petrović, Jovančić, Nikolić, Gavrić, Ben, Boaći.
Igrali su još: Gajić, Simić, Vukanović, Vulić, Ivanić, Pavkov.

0
0

8 Komentara

  1. U igri zvezde nema nista novo,sto je i normalno kad igraju isti igraci.ne moze promena trenera da nauci degeneka i milunovica da iznose loptu.ogromni i teski igraci i tu je kraj svakom znanju.potpuno bez kvaliteta i uzasno spori jovancic,ivanic,ben,pavkov,boaci,tomane,oba desna beka…godo nece doci

    0
    0
    Odgovori
  2. Ima puno toga pozitivnog u igri Zvezde! Ali, prisustvo na terenu limitiranih “kapitalaca” Bena i Boačija, kao i još nekih naših sporih igrača doživljavam kao neminovnost, jer moraju da budu u timu da bi ih neko primetio zbog prodaje! Kada počne prvenstvo, nadam se da svi ovi spori igrači biti na tribinama! U Evropi prolaze samo brzi igrači i igrači koji imaju rešenje za situaciju “1 na 1! Najsmešnije je bilo u prvom poluvremenu, kada je Zvezda zaista dobro igrala, kada je u jednom trenutku spori i tehnički lose potkovani Boaći, pokušao da predribla protivnika ispred sebe pa se onda spetljao i ostavio loptu protivniku u noge! Verovatno je gledao mlade Gavrića i Nikolića kako driblaju, pa pomislio zašto ne bih i ja kad mogu oni! Ali, odmah se videlo da je rešavanje situacijije “1 na 1” za njega špansko selo! Ugovori i plate za dva spora “kapitalca” Bena i Boačija su veliki trošak za Zvezdu, pa s obzirom da niko neće da ih otkupi, predlažem da Zvezda oba “kapitalca” pokloni nekome gratis! Na taj način će se rasteretiti blagajna!

    0
    0
    Odgovori
  3. Da je ovo bila utakmica za evropu, ludogorec bi proso sa pola snage.nadam se da sada igraju zbog prodaje i boaci,pavkov,ben,degebek i jos neki,a da ce tim biti sasvim drugaciji,inace smo obrali bostan..za tri utakmice nismo stvorili ni tri sanse,izuzev slucajnih prilika.igrsci jurcaju po terenu bez ikakve strategije,a dobro placeni novinari daju visoke ocene za mucne predstave.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ne zanosite se, to je samo pripremna tekma, počistio bi njih Ludogorec samo tako, u prvenstvu sudije ih izvlače gde god uspeju u tome, ccccc ništa od njih u evropi. Pozzzz

    0
    0
    Odgovori
  5. Dibro je sto je data sansa mladima,ali sa ovako sporim napadom sa boacijem,pavkovim,benom i sporim jovancicem,nema sta da se trazi u evropi.desni bek i spic su prioritet ,a ne znam zasto je dovodjen sanogo?

    0
    0
    Odgovori
  6. Kritike je bilo i biće da ne volimo Zvezdu nebi je ni kritikovali.
    1)Moramo brže kod centaršuteva da bočni igrači ili bilo koji igrač koji se nađe na stranu da centrira mora glava gore i brža reakcija mislim da se previše okleva i uzalud fintira (prim aut rec.bek uzalud)uvek je izblokiran.
    2)kod proboja u šesnaest više saradnje recimo mali Simić nabija previše na prvu stativu tu treba napraviti za povratnu ili prvi odvlači odbranu i ostavlja prostor za šut igračima iz drugog plana
    3)AGrsija dobra ali za to još bolja fit.sprema
    4)Petrović do ar mislim da će pored Samoga da nauči jednostavnost
    5)Veza konačno sigurna Nikolić,Vulić,Ivanić(Baš dobar)
    6)Štoperi dobri pogotovo Babić(nepravedno sklonjen)
    7)Desni bekovi brže odlaganje lopte
    8)Rodić odličan
    9)Ben očajan
    10)Borjan samo bolja ispucavanje i mirnije kod pasa
    11)Trener v.dobar
    ŠTA FALI:
    1)Brzo krilo na desnu stranu(Garsija u tunelu)Birmančević ili Pantović
    2)Mislim da je Tomanea bolji i od Boaćija i od Pavkova
    3)Malog zadnji vezni u omladincima klasa treba ga priključiti prvo timu
    4)PRODATI:Ben,Boaći,Jovančić,Jovičić,Simić,Vukanovića,Pavkova,Garsiju
    PRAVA POJAČANjA
    Dobra su ova deca ali bočni igrač koji ima hitrinu i probojnost 2 levi i desni da licem igraju ka golu tipa Radonjić…

    0
    0
    Odgovori
  7. Bravo za Dekija! Vidi se da je čovek bio vrhunski igrač i da oseća fudbal u svakom damaru i samim tim može lako proceniti da li mladi igrač ima potencijala ili nema! Bravo za Dekija što je mladim igračima Petroviću, Nikoliću, Gavriću pa i Konataru dao šansu! Zvezda pod hitno mora naći dobrog desnog beka i brzog centarfora. Možda je Vukanović rešenje da bude pravi centarfor! Treba ga probati! Voleo bih da Stanković pruži šanse i Stanojevu i Pantoviću, kada počne prvenstvo!

    0
    0
    Odgovori
  8. Zadovoljan sam kako je Zvezda igrala pogotovo u prvom poluvremenu! Nadam se da je ovo tek početak! Najbolji su bili Degenek, Petrović, Nikolić i Gavrić. Babić isto tako dobar! U drugom poluvremenu nisu loši bili Simić i Vukanović! Oni su davali ton igri! Nisam zadovoljan izdanjima oba desna beka, kojim su dosta ispadali, kao ni škart strancima koji su bili daleko najslabiji u timu Zvezde! Znam da ih Zvezda namerava prodati i da zato moraju da igraju, ali mrka kapa jer njih ovako loše niko neće ni za gratis! Danas sam video znatno poboljšanje u igri Zvezde u odnosu na eru Milojevića. Danas se igralo brzo, borbeno i sa mnogo više energije! Mislim da je Stanković na dobrom putu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter