0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

LALATOVIĆ POSLE MARIBORA: Strašno dobra provera za nas

Objavljeno: 01.02.20 u 21:55

Posle poraza njegovog tima od Maribora, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da je taj meč bio strašno dobra provera za crveno-bele.

Vojvodina je večeras poražena od Maribora rezultatom 3:2 (1:0), u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

– Danas smo dva gola primili iz prekida i mislim da smo zaslužili čak i da pobedimo utakmicu, mada bi možda najrealnije bilo nerešeno. Imali smo jako dobre šanse, pogotovo u drugom poluvremenu, kada smo pogodili prečku i dva puta izlazili „jedan na jedan“ sa golmanom. Bila je ovo jedna takmičarska utakmica, a Maribor je imao veliki pritisak, pošto je prethodni meč izgubio 3:0 i njegovi igrači su se osvežavali za danas – kaže Lalatović.

Sa druge strane, fudbaleri Vojvodine su i tokom današnjeg prepodneva odradili jak trening u Beleku.

– Mi smo iz napora ušli u utakmicu i u prvom poluvremenu se videlo da su igračima teške noge, pa zato ne mogu ništa da im zamerim, jer Maribor u prvom delu meča nije imao nijednu šansu iz igre. Saničanin je napravio penal i nije smeo tako da se zaleće sa leđa. Ipak, mogu biti zadovoljan pristupom i zalaganjem. Bila je ovo strašno dobra provera za nas, jer Maribor je dugogodišnji učesnik Lige šampiona i Lige Evrope i predstavlja jedan od najorganizovanijih klubova sa prostora stare Jugoslavije. Ima jako dobre igrače, ali mi smo se opet prikazali u dobrom svetlu i jako sam zadovoljan sa našom igrom – kaže Lalatović.

Crveno-beli su danas bolji utisak ostavili u drugom nego u prvom poluvremenu.

– Igrači su bili svežiji, a i Maribor je u prvom poluvremenu stajao u bloku iza lopte. Branili su se i igrali na polukontru i kontru, jer imaju brze krilne igrače i brzog špica Zahovića. Mi smo u prvom poluvremenu igrali visoko i napadali njihovu zadnju liniju, onako kako ćemo inače igrati. Malo me je začudila takva igra Maribora, jer sam očekivao da će više ući u igru protiv nas, ali dobro, takva taktika im je donela pobedu. Mi se nijednog trenutka nismo fokusirali na protivnika, njegov renome i kvalitet, već samo na našu igru i zbog toga sam ponosan. U drugom poluvremenu smo imali mnogo bolje šanse nego oni i realno bi bilo da je meč završen remijem – ističe Lalatović.

Drugi gol za Vojvodinu večeras postigao je Zukić iz slobodnog udarca.

– Lep gol, ali pohvale zaslužuju svi igrači. Jako naporno radimo i uopšte se ne trudimo da se osvežavamo. Imam svoj način rada i od toga ne odstupam. Nije me zanimalo to što smo večeras imali utakmicu i stoga smo juče imali dva, a danas pre podne jedan naporan trening. Suštinski, za 48 sati, imali smo tri treninga i utakmicu – kaže Lalatović.

U drugom poluvremenu, za Vojvodinu je nastupio i napadač Nikolaj Obolski (23), koji je prošle polusezone bio član Dinama iz Moskve i koji se trenutno nalazi na probi među crveno-belima.

– Videlo se da ima kvalitet. Ušao je u jednu stopostotnu šansu, kada je golman odbranio, a posle je i pogodio prečku, pa je tok utakmice mogao da bude mnogo drugačiji. Zadovoljio me je danas i odigrao je korektno, svaku loptu je sačuvao. Vidi se da treba još malo da se privikne na nas, ali se vidi i da ima potencijal – napominje Lalatović.

Šefa stručnog štaba Vojvodine raduje i to što je, nakon utakmice protiv Rapida, gol za Vojvodinu i danas postigao oporavljeni Nemanja Čović.

– On je izašao iz teške povrede i danas je odigrao jako dobru utakmicu. Dobro je skakao, trčao, postigao gol iz jedanaesterca i odlično delio lopte. I ranije sam rekao da će Čović, kada se oporavi, biti naše najveće pojačanje – naglašava Lalatović.

Pred fudbalerima Vojvodine ostalo je još pet dana rada u Beleku.

– Sutra ćemo imati trening oporavka, u ponedeljak trening i utakmicu, u utorak ponovo dva treninga i onda u sredu i četvrtak opet imamo dve utakmice. Na narednom meču, jedna postava će odigrati 60, a druga 30 minuta, a na poslednja dva meča će jedan isti sastav odigrati celu utakmicu – rekao je Lalatović.

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter