0
Domaći fudbal

MOMČILO MRKAIĆ: Cilj je Vojvodina u Evropi, nisam jedini špic, tu je i Čović!

Objavljeno: 28.01.20 u 19:10

Napadač Momčilo Mrkaić (29) ove zime je stigao u Vojvodinu iz ivanjičkog Javora, za koji je u minuloj polusezoni odigrao 20 utakmica, postigao dva gola i zabeležio četiri asistencije.

Visok, snažan, odličan u igri glavom, on je upravo onakav tip napadača kakvog je priželjkivao Nenad Lalatović za stil i način igre kakav nameće crveno-belima.

U dosadašnjoj karijeri, promenio je veliki broj klubova, pošto je nastupao za Leotar, Bežaniju, Gomel (Belorusija), Zemun, BSK Borču, Drinu (Zvornik), Radnik (Bijeljina), Vitez (BiH), Zrinjski i konačno Javor. U svojoj karijeri ima tri trofeja, pošto je osvojio dve titule i jedan Kup Bosne i Hercegovine.

Na utakmici protiv Šahtjora, Mrkaić je pružio sasvim solidnu partiju i dobro se nosio sa skupim defanzivcima protivnika. Dobio je skoro svaki vazdušni duel, umeo da zadrži loptu i lepo je odloži ka svojim saigračima, a imao je i jednu sjajnu priliku da zatrese protivničku mrežu, kada je, nakon udarca glavom posle kornera, lopta za svega nekoliko centimetara otišla van okvira gola.

– Zadovoljan sam sa uslovima i načinom na koji radimo ovde u Beleku. Odigrali smo tu jednu utakmicu, a slede nam ostale, u kojima ćemo nastojati da se fizički i taktički pripremimo za prvenstvo. Za sada, sve ide dobro. Zna se da je cilj Vojvodine vrh tabele i borba za Evropu i ja se u potpunosti uklapam u to – kaže Mrkaić.

Odlaskom Bojana Matića u Partizan, on je za sada praktično postao prvi izbor Nenada Lalatovića u samom špicu napada.

– Mislim da i Čović može odlično da odigra kao najistureniji napadač, a u svakoj ekipi je uvek dobro imati jaku i zdravu konkurenciju. Okolnosti su takve da nam je otišao Matić, ali bez obzira na to, ja sam svakako uvek fokusiran na sebe i svoj rad, jer kada dobro treniram, onda sam miran. Prihvatio sam metode koje forsira trener Lalatović i čak mogu da kažem da mi prijaju, pogotovo što smo sada već više fokusirani na taktičke zamisli i stil igre kojeg nameravamo da se pridržavamo. Navijačima mogu da poručim da ću dati celo svoje srce za klub i za rezultate koje želimo da ostvarimo – istakao je Mrkaić.

Fudbaleri Vojvodine sutra od 15.30 časova po srpskom vremenu odigraće drugu prijateljsku utakmicu na pripremama u Beleku, a rival će im biti ekipa Rapida iz Beča, najvećeg i najpoznatijeg kluba iz Austrije.

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter