0
Domaći fudbal

RADNIČKI KREĆE PUT ANTALIJE: Sa timom i kineski fudbaler, tu je i novajlija Sićović

Objavljeno: 23.01.20 u 13:42

Fudbaleri Radničkog otputovali su u turski Belek na glavni deo zimskih priprema, gde će ostati 15 dana i brusiti formu pred nastavak sezone u Superligi i Kupu Srbije.

Vicešampion Srbije će u Turskoj imati savršene uslove za rad, a u Beleku će odigrati i pet kontrolnih utakmica. Prvi rival Radničkom biće rumunski tim Dunarea Kalaraši, a taj duel zakazan je za 27. januar. Dva dana kasnije protivnik izabranicima Milorada Kosanovića biće gruzijski Dinamo Batumi, za 1. ferbuar na predviđen je meč protiv bugarske Arde, a kazahstanski Irtiš Pavlodar odmeriće snage sa Radničkim 2. februara. Poslednji meč igraće se 6. februara a rival će biti dogovoren na licu mesta u Beleku.

Pred sam polazak u Belek Radnički je predstavio još jednog igrača koji će u narednom periodu nositi njegov dres. Radi se o mladom fudbaleru sredine terena Milosavu Sićoviću (20), koji je pre Radničkog nastupao za Dinamo iz Vranja, Kabel i beogradski Sinđelić. Sićović je već zadužio opremu Radničkog i otišao sa ekipom u Tursku

Fudbaler Radničkog i mladi reprezentativac Srbije Nikola Čumić pred put je izjavio da je veliki optimista pred nastavak sezone i da očekuje kvalitetne pripreme u Turskoj. Podsećamo da je Čumić ove zime prešao u grčki Olimpijakos, ali će kao pozajmljeni igrač ostati na Čairu do leta i pomoći klubu u borbi za novi izlazak na međunarodmnu scenu.

Jako sam srećan što ću do leta nositi dres Radničkog. Mislim da sada imamo za 50% kvalitetniju ekipu nego jesenas, dovedeni su odlični igrači i verujem da su pred nama dobri rezultati. Najteži deo priprema, vezan za fizičku spremu, smo odradili u Nišu, a u Turskoj nas čekaju rad sa loptom, taktika i utakmice. Imamo dovoljno vremena da se uigramo i da već od prvog kola prolećnog dela sezone napadnemo plasman u Evropu. Imamo dva puta, a to su prvenstvo i Kup. Smatram da u ligi možemo do četvrtog mesta, ali za taj podvig nam je potrebno da krenemo sa pobedama več od meča u Subotici protiv Spartaka, dok je u Kupu sve moguće. Prošle godine nas je Partizan zaustavio u polufinalu, pa sada svakako želimo da napravimo makar korak dalje- rekao je Čumić.

Radnički će u drugom delu sezone imati dva izuzetno kvalitetna golmana, pošto će konkurenciju, do sada, neprikosnovenom prvom čuvaru mreže Nikoli Petroviću predstavljati povratnik Borivoje Ristić.

-Ekipa se za šest meseci koliko nisam bio tu dosta promenila. Radnički je sada puno mlađi tim, ali moram da primetim da kvaliteta ne manjka. Mislim da će ova ekipa uz dobro odrađene pripreme biti spremna da ispuni zacrtane ciljeve. Neće nam biti lako. Konkuretni u ligi su nam prilično odmakli, ali na nama je da se borimo do kraja. Tu je i Kup Srbije i učinićemo sve što je do nas da ispunimo želje svih u klubu i naših navijača. Što se tiče pozicije prvog golmana, mogu da kažem da se time ne opterećujem. Znam da je Petrović odlično branio jesenas, veoma ga cenim, ali i njemu i meni i klubu će biti bolje da postoji žestoka konkurencija. Iskusan sam, bio sam puno puta u ovakvim pozicijama tokom karijere i ja odlično znam koja je moja uloga u ovom timu i potpuno sam spreman da da preuzmem odgovornost- kazao je Ristić.

Ekspedicija Radničkog u Turskoj

Igrači: Nemanja Subotić, Aleksandar Pejović, Mario Maslać, Filip Knežević, Dejan Meleg, Saša Stojanović, Dušan Pantelić, Uroš Miloradović, Nikola Stevanović, Stefan Mitrović, Stefan Ilić, Nemanja Kojić, Ognjen Bjeličić, Nikola Petrović, Stefan Mihajlović, Nikola Čumić, Aleksandar Todorovski, Lazar Đorđević, Bojan Letić, Borivoje Ristić, Stefan Milosavljević, Mlosav Sićović, Petar Ristić i Hao (kineski fudbaler na probi).

Stručni štab: Milorad, Kosanović, Zoran Kostić, Vladimir Najdanović, Miroslav Stanković, Duško Tomaš, Vladimir Petković, Marko Stanković, Miloš Zlatković i Srđan Mitić.

Sportski direktor: Marko Jovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter