Fudbalski klub Voždovac počeo je da ozbiljno radi na stvaranju temelja za buduće funkcionisanje što dokazuju potezi koje je rukovodstvo sa “krova” povuklo u poslednjim danima.

Nakon što je najmlađi debitant u Superligi i izdanak omladinske škole FK Voždovac, Dragan Stoisavljević (2003.), potpisao profesionalni ugovor, zajedno sa Pavlom Radulovićem (2001.) koji je promovisan u prvi tim iz omladinaca, uz Stefana Pirgića (2003.) koji je potpisao stipendijski ugovor, na “krov” je sleteo još jedan novi Zmaj na koga se ozbiljno računa u budućnosti.


Edin Ajdinović (2001.) postao je novi fudbaler Voždovca. Ajdinović je ponikao u omladinskoj školi Crvene Zvezde i kao jedan od najvećih talenata potpisao profesionalni ugovor, nakon čega je prosleđen u Voždovac na pozajmicu.

Samo šest meseci je bilo potrebno da se Ajdinović totalno uklopi u ambijent koji vlada u Voždovcu, da pruži fenomenalne partije u dresu omladinaca koji su ove sezone najveće iznenađenje omladinske lige Srbije i da natera čelnike Voždovca da načine konkretne poteze ka njegovom dovođenju u svoje redove.

Sportski direktor Voždovca Jovan Damjanović nije krio zadovoljstvo kada je i zvanično Ajdinović postao novi igrač Voždovca i o njemu govorio biranim rečima.

Jako sam srećan što smo uspeli da u svoje redove dovedemo jednog od najtalentovanijih fudbalera iz generacije 2001. Edin je jedan od najboljih izdanaka omladinske škole Crvene Zvezde i drago mi je što je odlučio da svoju karijeru nastavi u Voždovcu. On je izuzetna ličnost, po svim merilima, momak iz sjajne porodice i savršeno se uklapa u koncept našeg kluba, kako igrački, tako i ljudski. Sjajno igra na pozicijama šestice i osmice, mogu slobodno da kažem da je igrač koji će budućnost Voždovca i srpskog fudbala. Drago mi je što smo uspeli da se dogovorimo sa Crvenom Zvezdom po pitanju ovog transfera i Edin je već na raspolaganju Šefu Kokoviću, a u nedelju putuje i sa prvim timom u Antaliju na pripreme.

I sam Ajdinović potvrđuje da u Voždovcu pronašao sredinu u kojoj može najbolje da napreduje.

Prošlog leta sam došao u Voždovac kao pozajmljen igrač i iskreno bio sam prezadovoljan uslovima rada, trenerima i saigračima. Takoreći, kompletnom atmosferom koja vlada u klubu. Nisam mogao ni da zamislim da postoji ovakav klub i jako sam srećan što sam sada i zvanično igrač Voždovca. Jedva čekam putovanje na priprema i spreman sam da čekam svoju šansu i da se nametnem treneru.

Fudbaleri Voždovca u nedelju putuju put Antalije, gde ih tokom dve nedelje priprema očekuju i četiri kontrolna meča i to sa ekipama Legije iz Varšave, Zorje iz Luhanska, Leha iz Poznana i Šahtjora Karagande.

FOTO: FK Voždovac