Ekspedicija Partizana će u poznatom turskom letovalištu provesti narednih 14 dana.

(Specijalni izveštač HotSporta sa priprema Partizana – Stefan Smuđa)


Iz maglovitog i hladnog Beograda ‘parni valjak’ se otisnuo u nešto topliji kraj Evrope, gde će tokom dve sedmice odraditi prvi deo priprema za prolećni deo sezone.

Nikome nije prijalo putešestvije od gotovo osam sati do Antalije sa presedanjem u Istanbulu, ali je uz šalu i dobru atmosferu sve proteklo mnogo lakše.

Interesantno, Dominik Dinga koji je bio planiran za put na jučerašnjoj prozivci, danas se nije našao u avionu. Njegova epizoda u Partizanu sasvim izvesno je završena, a u narednih par dana znaće se dalji koraci u njegovoj karijeri.

Od Beograda do Istanbula društvo crno-belima pravio je nekadašnji junak iz ‘večitog’ derbija, Miloš Jojić, dok su u avionu od prestonice Turske do Antalije bili i igrači poljske Korone, čije boje brane Milan Radin i Nemanja G. Miletić, takođe bivši igrači kluba iz Humske.

Baza će biti hotel ‘Sueno deluxe’, inače poznat po izuzetno dobrim golferskim terenima unutar kompleksa, ali naravno, nudi i sjajne uslove za fudbalere i njihove potrebe. Crno-beli su i prošle zime boravili u istom objektu, evidentno zadovoljni terenima i mogućnostima za trening.

Sigurno će biti potrebno dan ili dva za adaptaciju, ali će već u utorak stručni štab na čelu sa Savom Miloševićem dva puta izvesti igrače na teren, u jutarnjim i popodnevnim satima.

Podsetimo, Partizan će u Turskoj odraditi bazični deo priprema, sa akcentom na snazi i sticanju fizičke spreme, te će stoga odigrati samo dve utakmice, 22. i 26. januara. Protivnici će tek biti utvrđeni.

Tek drugi deo priprema, u Dohi od 31. januara do 9. februara, doneće atraktivne rivale iz ruske Premijer lige i tri meča protiv Lokomotive, Rostova i moskovskog Spartaka.