Najbolji fudbaler Crvene zvezde Marko Marin napustio je ‘Marakanu’ i karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Kako saznaje HotSport, Marko Marin se preselio u Al Ahli iz Džede. Tim za koji su povezivali Milana Borjana. Sjajni vezista potpisao je dvogodišnji ugovor sa opcijoim produžetka na 12 meseci. Plata će mu biti dva miliona evra godišnje, dok će crveno-belima pripasti obeštećenje od tri miliona evra.


Naravno, deo kolača pripada i Olimpijakosu od kog je Crvena zvezda kupila nekadašnjeg nemačkog reprezentativca. To je otprilike oko 900 hiljada evra, što znači da će crveno-belima pripasti dva miliona evra.

Marko Marin je u dresu Crvene zvezde odigrao 58 utakmica, postigao je 11 golova i 24 puta je asistirao. Sa crveno-belima je osvojio titulu prvaka Srbije i igrao dve grupne faze Lige šampiona. ‘Delije’ mu sigurno neće zaboraviti asistenciju za Milana Pavkova kod vodećeg gola protiv Liverpula, kasnije šampiona Evrope.

Nema sumnje da je srpski fudbal ostao bez jedne od najvećih zvezda koje su iz inostranstva došle u Superligu Srbije. Sada ostaje na Dejanu Stankoviću da izabere novog plejmejkera, novog lidera tima.