0
Domaći fudbal

NAEMEKA AĐURU: Hoću da budem Srbin, Omladinac iz Botoša čeka rasplet!

Objavljeno: 24.12.19 u 20:35

Nekadašnji fudbaler Javora i Vojvodine rodom iz Nigerije želi da postane Srbin na šta ima zakonsko pravo.

Sećate li se Naemekea Ađura, nekada standardnog prvotimca Javora i Vojvodine, a danas 33-godišnjeg slobodnog igrača. To jest slobodnog zbog propisa FS Srbije. Nigerijac želi da potpiše ugovor za petoligaša Omladinac iz Botoša koji se takmiči u Orkužnoj ligi Zrenjanina. Problem je taj što u ligama ispod Prve lige Srbije ne mogu da igraju strani igrači. Ipak, Ađuru ima 15 godina staža igranja u Srbiji i ima pravo da dobije srpske papire i pasoš.

– Nemam angažman, poslednji klub bila je Sloboda iz Užica i slobodan sam igrač. Nemam pravo da igram za klubove u Srbiji u nižem stepenu takmičenja. Zato hoću da regulišem srpsko državljanstvo i da igram za Omladinac FAM. U Srbiji sam dugo, došao sam u Javor još 2004. godine – istakao je Ađuru za ‘Mondo’, momak koji je odigrao 276 utakmica u Srbiji.

Na Fejsbuku se oglasio Omladinac iz Botoša.

– Bomba nad bombama, istorijski transfer je pred nama, klub i igrač su sve dogovorili ostala je još samo papirologija. Kada su svi mislili da ne možemo jači da budemo uslediće nekoliko neverovatnih transfera. Prvi u nizu je verovatno najzvučnije ime za koje će ovaj rang ikada čuti – saopštio je Omladinac.

Ađuru je u Srbiji nosio dres Javora, Metalca, Vojvodine, Spartaka, Jagodine i Slobode iz Užica.

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter