Na početku teksta na zvaničnom sajtu UEFA pitaju se ko su najbolji timovi koji su nastupali u Ligi šampiona (svojevremeno Kupu evropskih šampiona), a potom su nam u nastavku dali i odgovor.

Ne iznenađuje nikoga, najbolji klub koji je učestvovao u elitnom evropskom takmičenju je Real Madrid, osvojili su najviše trofeja, igrali, pobedili, remizirali i izgubili više utakmica od ostalih timova, a takođe su postigli, ali i primili najviše golova. ‘Kraljevi’ su osvojili i 13 titula.


UEFA KOEFICIJENT: Zvezda najbolji srpski klub sa 22.750 bodova!

Na listi koju je krovna organizacija evropskog fudbala objavila nalaze se i Crvena zvezda i Partizan. Aktuelni šampion države je na 22. mestu. sa 160 bodova (140 odigranih mečeva 65 pobeda, 30 remija i 45 poraza).

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

Crno-beli se nalaze na 38. poziciji sa 106 osvojenih bodova (na 105 utakmica ostvarili 41 pobedu, 24 remija i 40 poraza).

 

Na listi 500 najboljih klubova nalazi se i Vojvodina koja je na 195. poziciji sa dva učešća u UEFA Ligi šampiona, odnosno Obilić na 289. mestu sa jednim učešćem. Dok je Dinamo iz Zagreba od klubova iz regiona na 30. mestu. 

FOTO: Skrinšot /  FK Crvena zvezda