1
Domaći fudbal

ZLATNA LOPTA FSS – MIHA: Neću da plačem, znači mi nagrada od mojih Srba! Ne treba da brinemo dok imamo Tadića

Objavljeno: 20.12.19 u 19:42

Fudbalski savez Srbije proslavio je svečanošću u Narodnom pozorištu u Beogradu 100 godina svog postojanja.

Svečanost je obeležila interaktivna predstava koju su vodili Boda Ninković, Marko Živić i Predrag Vasić, a scenom su prodefilovali svi velikani srpskog fudbala.

Medijima se na početku svečanosti obratio predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

– Uzbuđen sam i počastvovan što sam tu s vama da obeležimo ovaj jubilej. Srbija je uvek bila zemlja sporta fudbala velikih igrača i emocija. Neiscrpan rasadnik talenata. Sve ove vrline su prepoznate u svetu i nema države koja ne zna vaše igrače i radnike. Zahvaljujući suverenom i predanom radu klubova i vašeg saveza ovo je postalo moguće. Nijedna priča o fudbalu ne može da prodaje bez spominjanja Partizana i Zvezde. Ovo rivalstvo je jedinstveno i neponovljivo i podiglo je fudbal u Srbiji. Samo prave fudbalske zemlje imaju rivalstvo kao vaše. Real i Barselona, Juventus i Inter, Seltik i Rendžers, Junajted i Liverpul i za mene Olimpija i Maribor – rekao je Čeferin na svečanosti u Narodnom pozorištu.

Okupljenima se obratio i predsednik FSS Slaviša Kokeza.

– Mnogo je onih koji su fudbalu podarili svoju magiju, koji su učinili da nas u svetu prepoznaju prethodnih stotinu godina. Poštovani prijatelji prošao je vek od osnivanja fudbalskog saveza. Institucije koja je imala burnu prošlost. Nekada Jugoslavija, a danas Srbija, bez obzira na dešavanja kroz istoriju pratio nas je gen zvani ‘talenat’. To je ono što nas čini posebnim i autentičnim. POnosimo se prošlošću, moramo da mislimo i na budućnost. Svesni smo da samo talenat odavno nije dovoljan, zato planiramo i velika ulaganja u terene i stadione. Pre svega izgradnju nacionalnog stadiona koji je veoma važan projekat. Nove stadione dobiće Kraljevo Leskovac, Loznica i Novi Sad – rekao je Kokeza.

Zlatnu loptu za najbolju fudbalerku srbije dobila je po prvi put u istoriji jedna dama. Reč je o kapitenu Srbije i čuvaru mreže Spartaka Violeti Slović.

– Počastvovana sam nagradom i veoma srećna nagradom koja je najveća u mojoj karijeri. U ime ženskog fudbala veliko hvala i čestitam FSS na jubileju – rekla je Slović.

Za najboljeg fudbalera 2019. godine proglašen je Dušan Tadić.

– Velika je čast biti u društvu svih legendi večeras. Velika je čast i obaveza, zadovoljstvo i privilegija. Trudiću se i nastaviti da radim što više, da radim na sebi i pomažem drugima. Zahvaljujem svima u savezu, reprezentacije i svog kluba. Veliki je podstrek za dalje. Zahvaljujem puno svima – rekao je Tadić.

FOTO: FSS

Proglašen je i najbolji trener Srbije za prethodnu godinu, a to priznanje pripalo je treneru Bolonje Siniši Mihajloviću koji je prisustvovao svečanosti u Narodnom pozorištu, uprkos lečenju od opake bolesti. Njegov izlazak na scenu doneo je ovacije okupljenih!

FOTO: FSS

– Obećao sam da neću da plaćem. Hvala vam od srca. Želim da izrazim veliku zahvalnost za ovu počast. Biti najbolji trener Srbije i biti izabran od mojih ljudi, od Srba, za mene nema veće važnosti od toga u mojoj sadašnjoj karijeri. Zahvaljujem FS Srbije i čestitam im 100 godina postojanja. Želim da zahvalim svim ljudima koji su mi pokazali ljubav u momentima kada sam četiri, pet meseci bio u bolnici. Svima od mojih saigrača, sportskih radnika, prijatelja, političara… Sigurno je da ste mi dali veliku snagu i bez vas bi bilo mnogo teže. Za mene je to velika stvar koju neću moći da zaboravim. Već trideset godina živim u Italiji, ali ću uvek biti Srbin. Nadam se da vas nikada nisam razočarao predstavljajući Srbiju, a to ću i dalje da nastavim. Hteo bih da čestitam Dejanu Stankoviću što je postao trener Crvene zvezde, to je velika stvar. Ja ću biti tu za tebe, ti znaš koliko te volim. Vidim tu mnogo prijatelja, od Slaviše Kokeze, Tomislava Karadžića, Dragana Džajića,  Zvezdana Terzića, Lakovića…. Nadam se da ćemo se kvalifikovati na Evropsko prvenstvo. Imamo velike šanse sa igračima poput Dušana Tadića. Nisam ništa spremio, pa idem ovako iz glave, čestitao bih svima novu godinu i božićne praznike. Hvala vam mnogo na ovom priznanju, za mene je ovo velika čast, posle mesta selektora Srbije ovo je najveća stvar koja se desila u mojoj sportskoj karijeri – rekao je Mihajlović. 

FOTO: FSS 

0
0

1 Komentara

  1. Nijedna priča o fudbalu ne može da prodaje bez spominjanja Partizana i Zvezde.

    Nenameram lapsus pretpostavljam…velika istina.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter