3
Domaći fudbal

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda

VLADAN MILOJEVIĆ: Hvala Grofu! U Rusiji kao da sam gledao ‘Spejs džem’ sa Duškom Dugouškom, Radonjić me pitao ‘Šefe, šta je ovo’!?

Objavljeno: 16.12.19 u 18:50

U hotelu ‘M’ nastavljeno je predavanje Centra za edukaciju trenera FS Srbije kom prisustvuju naši najeminentniji fudbalski stručnjaci.

Posle Save Miloševića za govornicu je stao trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević. On je govorio zajedno sa svojum saradinkom Milanom Kosanovićem, a tema je bila igre crveno-belih u Evropi u poslednje tri godine.

Pre govora o timovima koje je Crvena zvezda pobedila, šef stručnog štaba šampiona Srbije zahvalio se svom prezhodniku na klupi tima iz ‘Ljutice Bogdana’ Miodragu Grofu Božoviću, koji je bio prisutan u hotelu ‘M’.

– Zahvalio bih se gospodinu Božoviću od kog sam nasledio igrače. Da nije bilo njega i igrača koje je on izabrao, sigurno da ne bi bilo i svega što je posle usledilo – istakao je Vladan Milojević.

Milan Kosanović je objasnio šta srpskim timovima najviše fali za dobre rezultate u Evropi.

– Nedostaje nam kontinuitet, četo menjamo igrače. To je veliki problem klubova na ovim prostorima. Nekada smo znali napamet igrače nekog tima, jer su igrali po pet-šest godina u njima, to je danas nemoguće zbog nedostatka finansija, timove menjamo svake godine – istakao je Kosanović.

Prvi pomoćnik Vladana Milojevića je govorio i o snazi Lige šampiona da čak 48 od 50 najboljih igrača današnjice igra u tom takmičenju.

– Od zvanično 50 najboljih igrača sveta, čak 48 igra u Ligi šampiona. U Ligi Evrope su samo Bruno Fernandeš iz Sportinga i Pjer Obamejang iz Arsenala. Mi smo igrali protiv njih 21, to je ogromno iskustvo.

Zanimljivo je bilo predavanje Milojevića o Krasnodaru kada je otkrio jednu anegdotu.

– U Srbiji igramo na sporim terenima i onda se u Evropi prešaltamo na brzu podlogu ili veštačku travu. Protiv Krasnodara smo imali ozbiljan problem sa adaptacijom na teren, sa sintetikom, u prvih 20 minuta. U jednom trenutku me je Radonjić pitao ‘šefe šta je ovo, je li sve uredu’. Bilo mi je kao da gledam ‘Space jam’ sa Duškom Dugouškom, a ne svoje igrače, jer su imali problem sa tehnikom, prijemom lopte, trčanjem… Na sve to, prvi put smo se susreli sa formacijom 2-2-4-2 – rekao je Milojević.

Salcburg je bilo najteže analizirati.

– Samo sam zatvorio lap-top i rekao hajde da igraom, pa šta nam Bog da. Teško ih je bilo analizirati. Probali smo da crtamo i pričamo, ali…

PSŽ je bilo teško skautirati, tim koji menja formaciju i taktiku iz utakmice u utakmicu.

– Igrali su sedam mečeva u sedam različitih formacija. Pokušali smo da shvatimo kako Tomas Tuhel nas vidi. Oni su u jednoj formaciji napadali,, u drugoj su se branili, to je moderan fudbal.

Meč sa Bajernom je pokvarila smena Nike Kovača koji je voleo da kruži sa loptom.

– Znali smo da Niko Kovač voli kontinuirani napad, voli da lopta kruži i da napad traje, ali Hansi Flik je to promenio. Vratio je direktan fudbal, visok presing i da se svaki napad završava udarcem na gol. Protiv nas su imali 26 šuteva. I, uvek kad lopta ide na bok, mora da usledi centaršut. Još nešto, u Minhenu kad smo igrali, čim se vidi da lopta ide u gol-aut, dečak pored terena uzima drugu i baca je Nojeru. Neverovatna je njihova tranzicija.

Fudbalerima Totenhema mu je došlo da postavi jedno pitanje.

– Nisam video bržu ekipu. Tuku po bokovima. Stajao sam pored terena i došlo mi je da im postavim pitanje ‘čekaj čoveče, šta je sa tobom’?. Neverovatni su u dodavanjima, to je bilo bez greške.

Na kraju o Olimpijakosu, evropskom ‘dželatu’ za ovu sezonu.

– Oni su kao i mi, ali imaju tehnički potkovanije igrače – zaključio je Milojević.

0
0

3 Komentara

  1. Vrlo interesantno, ovaj Milojević u svom nadahnutom potpuriju je analizirao igrače Zvezdinih protivnika u LŠ i sve mu se svodi na veliku razliku u kvalitetu između njih i naših igrača! Takođe je interesantno da Milojević ni jednu reč nije rekao o trenerima Zvezdinih protivnika u LŠ niti je rekao da su mu oni po znanju nedostižni! Milojević je navodno trener i trebalo bi da bude stvaralac ali mrka kappa, nema on tu sposobnost! Erik ten Hag, trener Ajaksa je sa 80% igrača iz Ajaksove škole napravio vrhunski tim, ali Erik ten Hag je stvaralac! Nasuprot njemu, Milojević je rasterao Zvezdinu školu fudbala!To je nedostižno za Milojevića, jer on se prema nekim svojim ranijim izjavama voli okružiti igračima u koje ima poverenje!

    0
    0
    Odgovori
    • Razlika izmedju Zvezde i Ajaksa je ogromna i po pitanju dovodjenja pojacanja pa i o samoj postavci igre. Ajaks od 60-tih igra varijacije 4-3-3, tako igraju svi u Holandiji od petlica do seniora. Overmars je bio vrhunski igrac i naravno zna da prepozna kvalitet ali mora da dobije i dozvolu upravnog odbora tj akcionara za dovodjenje istog. Kod nas svako dovodi onoga sa kojim je menadzerom u dobrim odnosima, a trener dobija gomilu igraca koji mozda i ne mogu da se uklope u ovakav sistem gde igras konstantno i napred i nazad. Erik Ten Hag ima Onanu, Sonea prosle sezone, Zijeha, Tadica, Nereza,Taljifika koji nisu ponikli u Ajaksu. De Jong i De Liht su iz podmlatka i jos nekolicina. Ove godine su doveli Promesa za 20 miliona, i jos 2 igraca za sume koje mozemo da sanjamo. Imamo mi talente koji jesu skrajnuti, ima i gomila koja nije za ovaj nivo. Imamo i gomilu koje je doveo i Terza i Mrkela koji moraju da se guraju.Ima i do trenera

      0
      0
      Odgovori
      • Sve što si napisao o fudbalu u Holandiji i o Ajaksu, je iz prve ruke, i sigurno je tačno! Ali, ne verujem da Milojeviću neko (Terzić ili Mrkela) nameću igrače bez njegovog znanja! Pre će biti da susvo troje radili usklađeno na dovođenju svih ovih promašaja, jer ljudi su gurnuti na mesta na kojim se nalaze, ne zbog svog znanja ili zasluga, već zbog toga što su nečiji poslušnici! Rezultati su ovakvi kakvi su! Prava epska katastrofa u LŠ! HITNA PRIVATIZACIJA!

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter