Sutra od 10 do 18 časova u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ svi koji žele imaće priliku da daju krv. Oni koji pokažu humanost biće nagrađeni ulaznicama za košarkaški meč između Crvene zvezde i bratskog Olimpijakosa.

Klub je odlučio da nagradi humanost, tako da će svi navijači koji daju krv u utorak u okviru akcije „Crveno-bela krv“ koja će se održati 18. put, dobiti ulaznicu za košarkaški meč između Crvene zvezde i Olimpijakosa koji je na programu u petak od 20 časova.


Krv mogu dati sve osobe od 18 do 65 godina, uz uslov da su zdrave, da su prethodne noći spavale uobičajeno, da su obedovale, da su unele određenu količinu tečnosti, kao i da nisu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Neophodno je da interval između davanja krvi bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola.

Uz mogućnost da nekom spasite život, imaćete priliku da pomognete i crveno-belim košarkašima da ostvare što bolji rezultat protiv Olimpijakosa.

O humanosti Zvezdaša nema potrebe mnogo da se priča. Fudbalski klub Crvena zvezda je u Skupštini grada Beograda dobio specijalno priznanje za “Crveno-belu krv” kao najuspešniju akciju davanja krvi u istoriji Instituta za transfuziju krvi Srbije.