2
Domaći fudbal

FOTO: FC ASTANA

RUKAVINA: Partizan je na pravom putu da naredne sezone osvoji titulu!

Objavljeno: 13.12.19 u 09:41

Fudbaleri Partizana savladali su kazahstansku Astanu, na terenu za goste nastupali su i srpski fudbaleri Nenad Erić i Antonio Rukavina.

Defanzivac Astane Rukavina je nakon poraza svog tima od 4:1 izašao pred novinare. Zanimljivo je da je sezona u Kazahstanu završena još u novembru, od tada ekipa ne trenira u punom ritmu.

Jako je teško i nezahvalno za ekipe sa Istoka koje su sezonu završile u novembru. Imali smo jednu takmičarsku utakmicu i dve pauze od po nedelju dana. Ipak, Evropa je takva i ima takav raspored. Mislim da je to razlog što smo pružili slabiju partiju. bila je otvorena utakmica sa dosta golova. Čestitao bih igračima Partizana na zasluženoj pobedi – rekao je Rukavina.

Kazahstanci su još prošle nedelje doputovali u Beograd. Obavili su ‘mini pripreme’ u prestonici Srbije.

Namesti se tako žreb da Astana poslednje kolo igra u gostima u evropskim takmičenjima zbog hladnoće u Kazahstanu. Kapitenu Eriću i meni je to dobrodošlo da saigračima pokažemo prestonicu. Imaju naviku, da nekoliko dana obave ‘mini pripreme’ u mestima gde se igra. Očekivao sam više od Astane. Pogotovu što je u poslednjim godinama klub beležio dobre rezultate. Imali smo dosta povreda, dvanaest igrača je prošlo celu sezonu. Mi smo cilj ostvarili u Ligi i Superkupu, a što se Evrope tiče nadam se da ćemo sledeće sezone i to popraviti – rekao je Rukavina.

Pohvalio je Rukavina i Partizan, kao i navijače u Humskoj. 

– Jako sam zadovoljan od dolaska Save Miloševića. Partizan igra ofanzivno, na gol više. Uvek se spomene utakmica u Holandiji kada se govori o Partizanu. I tamo su prikazali odličnu partiju. Jednu od najboljih u Evropi. Desi se tih deset minuta, to se u fudbalu dešava, ali se Partizanu neće desiti ponovo u narednih deset godina. Poseta je bila odlična, očekivao sam mnogo manje navijača. Partizan je na pravom putu da naredne sezone osvoji titulu i da ponovo zaigra Evropu. Prvi put igram na JNA protiv Partizana. Lep je osećaj, ostaje žal što utakmica nije imala takmičarski značaj. Očekivao sam da će odlučivati utakmica u Beogradu, ali je bilo lepo – rekao je Rukavina.

FOTO: FC ASTANA

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter