8
Evrokupovi

FOTO: HOTSPORT

LŠ: Antička tragedija Crvene zvezde! Žander ušao i ‘ukrao’ evropsko proleće! (VIDEO)

Objavljeno: 11.12.19 u 22:52

Crvena zvezda je u Pireju odolevala 87. minuta, a onda je rezervista Žander skrivio penal koji je srpskog šampiona eliminisao iz Evrope.

U stilu antičke tragedije, Crvena zvezda je doživela krah u Pireju. Čak 88. minuta je imala rezultat koji joj je donosio selidbu u Ligu Evrope, a onda se „desio” Žander i Olimpijakos je ostvario pobedu taman toliko dovoljnu da zauzme treće mesto u grupi B – 1:0 (0:0).

Počelo je u relativno sporom ritmu, u kom su se dva’ bratska’ kluba ispitivala u uvodnim minutima, dok u 20. minutu nismo videli prvo veliko uzbuđenje. I to pred golom srpskog šampiona.

Danijel Podens je sa nekoliko driblinga napravio pometnju i doveo El Arabija pred ozbiljnu priliku, do koje bi i došao, da nije reagovao sjajno Marko Gobeljić.

Sedam minuta kasnije je Zvezda imala sjajnu kontru u situaciji tri na dva, ali su se Marko Marin i Aleksa Vukanović spetljali i potencijalno velika prilika otišla je u nepovrat.

Beogradski crveno-beli imali su recept za Pirejce u prvom poluvremenu, a kontranapadima su često ugrožavali njihovu odbranu. Iz jednog takvog u 41. minutu je došla do jedanaesterca.

Marko Marin je imao puno prostora na levoj strani, a zalomio je Giljermea, a Brazilac ga je faulirao. Danijele Orsato potpuno opravdano je pokazao na ‘belu tačku’, a onda je na zaprepašćenje mnogih loptu uzeo Tomane.

Portugalac je sporo prišao lopti, a onda raspalio po njoj i – pogodio prečku!

Već u sledećem napadu Marin je imao novu stopostotnu priliku, ali je u odsudnom trenutku umesto šuta usledio pokušaj dodavanja i sa gorčinom u ustima, bez obzira na pozitivnih 0:0, Zvezda je otišla na odmor.

Olimpijakos je u drugom poluvremenu krenuo znatno ofanzivnije i u prvih 10 minuta stezao obruč ispred gola Milana Borjana, ali nikako nije mogao do gola. To je rezultovalo i stativom posle šuta glavom El Arabija.

Bilo je tu nekoliko sporadičnih šuteva sa distance, ali ništa opasno sve dok Giljerme nije pravo niotkuda dobio veliku priliku oči u oči sa Borjanom, ali je golman Zvezde fantastično reagovao.

To je ulivalo dodatnu snagu i samopouzdanje Milojevićevim momcima koji su stajali sigurno i disciplinovano na terenu, sve dok se nije desila ključna izmena.

Milan Rodić je tražio zamenu i dobio ju je. Ušao je Žander i samo nekoliko minuta kasnije napravio kardinalnu grešku.

Krajnje običan centaršut zahvatio je rukom, kao da je to namerno učinio, te je Orsato pokazao na penal. Takav poklon Jusuf El Arabi nije propustio i u 88. minutu je doneo pobedu Olimpijakosu.

OLIMPIJAKOS – CRVENA ZVEZDA 1:0 (0:0)
(El Arabi 88 p)

Stadion: Karaiskaki;
Sudija: Danijele Orsato (Italija).

Olimpijakos: Sa – Elabldelaui, Merija, Semedo, Cimikas – Giljerme, Kamara, Buhalakis – Masuras, El Arabi, Podense. Klupa: Alan, Benzija, Gerero, Lovera, Papadopulos, Torosidis, Ranđelović.

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić – Petrović – Garsija, Marin, Ivanić, Vukanović – Tomane.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

8 Komentara

  1. Antička je tragedija to što nam je trener Milojević! Taj je jedino sposoban da vodi Pafos sa Kipra, Šerif iz Moldavije i grčkog drugoligaša Evzon, iz Soluna! Sve je upropastio svojom taktikom 4+6+0 i nestručnim izmenama! Pavkova je držao na klupu a u timu su mu bili takvi znalci kao što su jako spori Boaći (koji nije ni dres oznojio) i izvesni Tomane, iz tamo neke Tondele! Na konferenciji za novinare povodom potpisivanja ugovora Tomanea sa Zvezdom, Milojević je izjavio da je on lično skautirao i pažljivo odabrao Tomanea i da ga je čekao pune 2 godine, kao i da je Tomane ono što mu treba za LŠ! Kakav diletant ovaj Milojević! I šta sad?! On i dalje misli da će nam prodavati maglu i svojim neznanjem i dalje zagorčavati život! HITNA PRIVATIZACIJA!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma, svemu je kumovao Milojevic…gde je Pankov…Žandesr je uvek reagovao ovako i uvek smo primali golove ovakve kso sinoc…setite se Spartaka, Bajerna u Beogradu…pa kada nije ispratio igraca Totenhema…jednostavno iza njegovih ledja uvek neko prodje,a on je najveca zelja Milojevica bio.

    0
    0
    Odgovori
  3. „kao da je to namerno učinio“….a ko bi poverovao da nije namerno?????
    Znali smo svi i prenutakmicebda je ovo 3 za 3.

    0
    0
    Odgovori
  4. KAKO BESE ONO TALIBANI KARMA JE CUDO AHAHAHAHHAHAHAHAH TOMANE I ZANDER CAREVI BRAVO AHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA UGASI SE BRE SEKTO VISE KMECITE I KUKAJTE ZA BOLJE I NISTE GANlije!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter