0
Evrokupovi

FOTO Miroslav Todorovic/Partizan

ZNAČAJAN MOTIV: Pored novca, postoji još jedan vrlo važan razlog da Partizan pobedi Astanu!

Objavljeno: 10.12.19 u 15:55

I navijači bi trebalo da prepoznaju momenat i dođu na stadion kako bi podržali i podigli umoran tim Sava Miloševića.

Astana je odavno izgubila šansu da se plasira u nokaut fazu Lige Evrope, a Partizan to prokockao u meču protiv AZ Alkmara u Hagu, gde je do 88. minuta vodio sa 2:0, a na kraju ‘samo’ remizirao 2:2.

Tako će meč između srpskog i kazahstanskog tima u četvrtak od 21 sat biti bez rezultatskog značaja, ali su u igri finansije jer pobeda donosi 570.000 evra.

Isto tako, vrlo važna bi bila pobeda u sakupljanju evropskog koeficijenta za sledeću sezonu. Pogotovo jer se naredne godine briše učinak iz sezone 2015/2016 kada su crno-beli umalo prezimili kada su imali čak tri pobede u grupi – dve protiv AZ Alkmara i jednu protiv Augzburga.

To je istaknuto i na klupskom sajtu ‘parnog valjka’:

– Protiv Astane ćemo u četvrtak imati priliku da dosadašnjih 20,000 uvećamo pobedom na čitava 22,000 boda! To bi nas, kao prvo, podiglo na klupskoj rang listi za još par mesta – prestigli bismo Steauu i PAOK, ali i Lester i Rapid (jer kad su isti koeficijenti bolje je plasiran onaj ko je osvojio više bodova poslednje sezone – zato je na primer Partizan trenutno pozicioniran ispod Malmea, a iznad Karabaga). U redu, u nastavku sezone bismo onda posle verovatno ponovo pali za par mesta (Espanjol je već ‘prezimio’ u Ligi Evrope, igraće i na proleće, Hetafe je jako blizu takvom uspehu… A i AZ Alkmar je prezimio i teoretski i on može na proleće sa par pobeda da nas prestigne), ali bismo i u tom slučaju ostali tu negde oko 70. mesta, što je naše najbolje pozicioniranje na klupskoj rang listi UEFA u poslednjih dvadesetak godina – istakli su crno-beli.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter